12.4 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurnePaul Janssen Ridder Orde van Oranje Nassau

Paul Janssen Ridder Orde van Oranje Nassau

Paul Janssen, Deurne, 54 jaar, zet zich al vanaf 1996 in als pastoor van achtereenvolgens Goirle en de Parochie Heilige Willibrord in Deurne. Hij is een vernieuwer van de liturgie die vele mensen aanspreekt. Daarnaast is hij een verbinder die mensen van allerlei gezindten samen brengt.

Zowel tijdens zijn pastoorschap in Goirle als daarna in Deurne heeft pastoor Janssen het moeilijke proces van het samenvoegen van parochies en het sluiten van kerken met succes uitgevoerd. Dit moeilijke proces van bezuinigingen, fusies en sluitingen van kerkgebouwen heeft pastoor Janssen met een open instelling geleid. Hij propageerde dat de dialoog met parochianen steeds voorop zou staan. Iedereen werd op dezelfde manier geïnformeerd. De parochianen werden betrokken bij de problematiek en werden om meedenken gevraagd.

Pastoor Janssen heeft in een open dialoog met alle parochianen zijn visie op een bloeiende parochie, onderbouwd met argumenten en cijfers, uitgedragen en uiteindelijk de mensen weten te overtuigen. Het is uniek dat in een tijdsbestek van tien jaar zeven kerkelijke parochies zijn samengevoegd tot één Parochie voor de hele gemeente Deurne.

Door zijn inspanningen tussen 1996 en 2005 is de Parochie De Goede Herder in Goirle een bloeiende geloofsgemeenschap. Ook de Heilige Willibrord Parochie in Deurne is ondanks de ontkerkelijking een bloeiende parochie en de kerk is midden in het centrum van Deurne een bruisende ontmoetingsplaats voor jong en oud waar vele activiteiten worden georganiseerd.

Pastoor Janssen heeft een luisterend oor voor alle mensen, met wat voor geloofsovertuiging dan ook. Hij stelt zijn kerken open voor tal van activiteiten zoals concerten, bloemschikwedstrijden, tentoonstellingen, lezingen en nog veel meer. Elke keer wanneer er in Deurne iets wordt georganiseerd sluit hij hierbij aan met vaak zeer verrassende activiteiten.

Pastoor Janssen is een bruggenbouwer. Hij ziet de noden van anderen en handelt daar ook naar. Hij brengt mensen bij elkaar en probeert het onrecht aan te pakken en het goede te laten zegevieren. Hij is wars van uiterlijk vertoon en status. In alle eenvoud staat hij altijd klaar voor zijn medemens. Hij zoekt naar niet voor de hand liggende oplossingen voor mensen die een beroep op hem doen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen