5.5 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- NeerkantBetonnen uil Wapke duikt weer op in Neerkantse optocht en zorgt voor...

Betonnen uil Wapke duikt weer op in Neerkantse optocht en zorgt voor verrassing

De betonnen uil Wapke waar in aanloop naar de carnaval elk jaar een speurtocht in Neerkant mee wordt gehouden, bleek begin januari spoorloos verdwenen. Tot er vorige week informatie los kwam over de verblijfplaats van ‘d’n uul’. Zondag dook Wapke op in de Neerkantse optocht en bleek de uil een ei te hebben uitgebroed.

“Er is een klein Wapke bijgekomen, die volgend jaar bij de jacht op de uil wordt ingezet voor een versie van de speurtocht, maar dan speciaal voor kinderen”, legt Rob Slaats uit. De verdwijning van de uil, blijkt te gaan om een ludieke actie van de bewoners van de buurt waarin prins Rob d’n Uurste woont.

Aan de ketting
De organisatie van CV De Ulewappers had net dit jaar de jacht op de betonnen uil wat groter aangepakt door het beeld op een meer prominente plek bij Café De Peet neer te zetten. De betonnen uil zou daar tot zaterdag 6 januari letterlijk aan de ketting blijven liggen, tot hij officieel werd ‘losgelaten’. Maar de donderdag ervoor bleek de vogel al gevlogen te zijn.

Geruchten
Dat was geen gemakkelijke klus voor de ‘ontvoerders’, weet Rob Slaats: “Ik schat dat het ding al gauw rond de 200 kilo weegt, als het niet meer is. Zoiets steek je niet zomaar even achter je jas.” In het dorp gingen al snel verschillende geruchten rond en ook op het speciale online Wapke-forum van de Ulewappers werden er bezorgdheden over de verblijfplaats van ‘d’n uul’ geuit.

Afgelopen donderdag vonden er in Café de Peet in Neerkant ‘onderhandelingen’ plaats, die er toe geleid hebben dat Wapke en kleine Wapke zich zondag in de optocht weer konden laten zien in goede gezondheid. De organisatie van de speurtocht naar de betonnen uil verzekert dat er komende keer wel een grootse opening van de jacht op Wapke senior en junior zal plaatsvinden en dat nieuwe zoekers van harte welkom zijn om dan deel te nemen.

Foto’s: Jacques Verstappen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen