28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneZwaallicht en buitenspiegel van politieauto vernield in Blasiusstraat Deurne-Zeilberg

Zwaallicht en buitenspiegel van politieauto vernield in Blasiusstraat Deurne-Zeilberg

De buitenspiegel en het zwaailicht van een in de Blasiusstraat in Deurne-Zeilberg geparkeerde politieauto, zijn zondagavond vernield door onbekenden. De dakset werd losgeschroefd en onklaar gemaakt, de rechterspiegel werd gesloopt en de kentekenplaat, aan de achterkant van het dienstvoertuig, werd meegenomen.

“Ontzettend stoer van diegene die dit gedaan heeft. Realiseer je je wel even dat je een noodhulpvoertuig onklaar hebt gemaakt voor een langere tijd’, zegt de politie tegen de dader(s) op social media. Daarbij benadrukken de agenten dat ze hierdoor tijdelijk niet inzetbaar waren: “Voor bijvoorbeeld een reanimatiemelding van één van jullie vrienden, familie of kennissen of een heterdaad inbraakmelding van een woninginbreker of een (zwaar) verkeersongeval.”

Harde muziek
De politie was op de locatie in Zeilberg aanwezig omdat er rond 22.10 uur meerdere meldingen van geluidsoverlast waren binnengekomen. Die zou worden veroorzaakt door ontzettend harde muziek van twee vrachtwagens met daarop feestende jeugd.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, werd de sfeer grimmiger en werden extra eenheden ingeschakeld. Hieronder bevonden zich ook agenten uit Helmond, die hun dienstvoertuig parkeerden op de Blasiusstraat ter hoogte van nummer 2. Nadat de melding van de geluidsoverlast was afgehandeld, troffen de Helmondse agenten hun dienstvoertuig half gesloopt aan.

Stoer
Van het dak bleek het zwaailicht losgehaald te zijn. De unit lag nog wel op het dak, maar was onklaar gemaakt. Ook de rechter buitenspiegel moest het ontgelden en de achterkentekenplaat, voorzien van kenteken RF-230-T, was gestolen.

De politie neemt de zaak hoog op: “Er is aangifte gedaan voor de vernieling van ons dienstvoertuig. Ben jij diegene die zo stoer was geweest om ons dienstvoertuig te vernielen? Wees dan ook zo stoer door je bij ons te melden.”

Getuigen van het voorval worden gevraagd zich bij de politie te melden. “Heb je iets gezien of gehoord met betrekking tot de vernieling van ons dienstvoertuig? Meld je dan bij ons! Heb je andere informatie die ons verder kan helpen in het onderzoek? Ook dat mag je bij ons melden”, aldus de politie.

Tips melden kan via 0900-8844 of op www.politie.nl. Anoniem informatie doorgeven, kan via telefoonnummer 0800-7000. Vermeld bij je tip het registratienummer van de zaak: 2024031677.

Foto’s: politie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen