28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneBevlogen bestuurder Jan Roelofs neemt afscheid van ORO

Bevlogen bestuurder Jan Roelofs neemt afscheid van ORO

Na ruim elf jaar neemt bestuurder Jan Roelofs uiterlijk op 1 juli 2023 afscheid van ORO. Roelofs gaat met vroegpensioen. Vorige week werden de medewerkers en stakeholders van de organisatie van het besluit op de hoogte gesteld.

ORO is een zorgaanbieder, gespecialiseerd in de zorg, ondersteuning en begeleiding van mensen van alle leeftijden met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand. De organisatie heeft in de regio Zuidoost-Brabant ongeveer 2.000 cliënten verspreid over zo’n tachtig locaties waarvan zeven in Deurne.

Mooie organisatie
Bestuurder Jan Roelofs heeft vorige week in een persoonlijk bericht aan de medewerkers gemeld dat hij terugkijkt op fantastische jaren waarin veel is bereikt. “We hebben samen een mooie organisatie neergezet, waar de wensen van onze cliënten en hun familie daadwerkelijk het vertrekpunt van dienstverlening zijn geweest”, zegt Roelofs.

Nieuw managementteam
Bij ORO is in de afgelopen periode gewerkt aan de totstandkoming van een herijking van de strategie. Ook is een nieuw managementteam samengesteld. Voor Roelofs een ideaal moment om de leiding van de organisatie over te dragen aan een opvolger.

Het gezicht van ORO
De Raad van Toezicht van ORO betreurt maar respecteert het besluit. “Wij zijn Jan zeer erkentelijk voor zijn bijdrage en zijn gedreven inzet om zijn visie op de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking bij ORO vorm en inhoud te geven. Jarenlang is hij het gezicht van ORO geweest bij het – samen met de medewerkers – ontwikkelen en uitdragen van ORO’s  missie ‘Kwetsbare mensen gelukkig maken’. In deze jaren is ORO uitgegroeid tot een stabiele en onderscheidende organisatie waar de wensen van cliënten en hun familie daadwerkelijk het vertrekpunt van dienstverlening vormen”, legt voorzitter Anne Jonkman van de Raad van Toezicht van ORO uit.

Uitdagende opdracht
Op een nader te bepalen tijdstip zullen cliënten, cliëntvertegenwoordigers en medewerkers in de gelegenheid worden gesteld om afscheid te nemen van de bestuurder. Volgens Jan Roelofs wacht zijn opvolger een mooie, uitdagende opdracht. “Ondanks alle complexe vraagstukken die zich momenteel vanuit onze samenleving bij ORO aandienen, ben ik vol vertrouwen in de toekomst. Immers als ORO het niet kan, wie kan het dan wel”, zegt Roelofs.

Foto: ORO

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen