Deurne
vrijdag 26 april 2024
Home- DeurneEerste driepunter voor SV Deurne tegen RKSV Minor (2-1)

Eerste driepunter voor SV Deurne tegen RKSV Minor (2-1)

Deurne begon in nagenoeg dezelfde opstelling als vorige week tegen het sterke Minor, dat nog zonder puntverlies was. Alleen Thijs Matheij was terug van weggeweest, waardoor Sam Schaefer op de bank begon. Na een spannende strijd wist SV Deurne zondag de eerste driepunter binnen te halen; eindstand 2-1.

Wedstrijdverslag door Kees Brood

Minor begon sterk aan de wedstrijd en zette Deurne stevig onder druk en dat leidde tot de nodige kansen voor de bezoekers. In de 6e minuut was het al raak toen balverlies op het middenveld bij Deurne leidde tot een crosspass over de hele verdediging heen, die door Tom Hermans op waarde werd geschat 0-1. Vijf minuten later liepen de centrale verdedigers van Deurne elkaar in de weg, maar de spits van Minor kon net niet profiteren. Weer vijf minuten later een soortgelijke situatie als bij de 0-1. Nu kopte diezelfde Hermans de bal binnen, maar gelukkig voor Deurne stond hij buitenspel.

Gelijkmaker
Na twintig minuten zette Deurne via Luuk Veeneman over rechts een eerste gevaarlijke aanval op. Zijn voorzet werd door Gert Swinkels tegen de hand van een verdediger geschoten. De penalty werd door Luuk onberispelijk binnen geschoten en Deurne stond enigszins tegen de verhouding in op 1-1. Na de gelijkmaker kwam Deurne geleidelijk aan beter in de wedstrijd en zakte Minor wat terug. Er waren mogelijkheden wederom over rechts voor Quincy Plas en Thijs Matheij, maar beide inzetten werden geblokt. Kort hierna was er een prima 1:1 redding van Peter Strijbosch. Op slag van rust mocht Dennis Groen iets buiten de zestien een vrije trap nemen, die een prooi was voor de keeper van Minor.

Meer power
In de 2e helft kwamen de van blessures terugkomende Joris van den Heuvel en Job Steeghs in het veld voor Giel Knijnenburg en Finn van der Steijn. Dit bracht direct meer power van Deurne-zijde in de wedstrijd en resulteerde drie minuten na rust in de 2-1 voorsprong voor Deurne. Een prima steekbal van Joris op Gert Swinkels leidde tot een dubbele corner voor Deurne, waarbij de afgeslagen bal door Dennis Groen goed werd ingeschoten, de keeper kon de bal niet controleren en Job Steeghs was er als de kippen bij om de bal binnen te glijden.

Rode kaart
Drie minuten later werd Gert opnieuw de diepte in gestuurd en werd hij alleen op de keeper afgaande van achter aangepakt door Moreno Broggio, die met rood mocht vertrekken. De vrije trap werd vervolgens in de muur geschoten. Minor wisselde direct twee keer en bleef ondanks de man minder situatie aanvallend spelen om alsnog een gelijkmaker te forceren. Deurne hield de organisatie achterin op orde en Minor kwam niet verder dan een paar vrije trappen en corners zonder echt gevaarlijk te worden.

Blessurebehandelingen
Daartegenover verzuimde Deurne de wedstrijd in het slot te gooien door uit een van de vele counters de 3-1 op het bord te zetten. Met name Gert Swinkels en de ingevallen Sam Schaefer hadden een paar goede mogelijkheden. Als gevolg van diverse blessurebehandelingen was de extra speeltijd 7 minuten en was het voor de aanhang van Deurne toch nog billenknijpen of de eerste winstpartij van dit seizoen kon worden binnengehaald. Gelukkig lukte dit en was dat op basis van de tomeloze inzet van het team verdiend, zeker ook gezien de 2e helft. Volgende week staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen Wittenhorst op het programma, maar door het vandaag getankte vertrouwen kunnen we die “derby” vol goede aangaan.

Dit wedstrijdverslag is geschreven door gastschrijver Kees Brood.