18.8 C
Deurne
zondag 28 mei 2023
Home- DeurneBewoners Christinaplantsoen moeten elders wonen

Bewoners Christinaplantsoen moeten elders wonen

Hoewel de plannen in eerste instantie onduidelijk waren, is definitief besloten dat de seniorenwoningen aan het Zeilbergse Christinaplantsoen gesloopt zullen worden. De technische staat van de woningen is te slecht voor renovatie, daarom heeft Bergopwaarts besloten dat ze plaats maken voor nieuwbouw. Dit heeft flinke impact op de bewoners, ‘oude bomen’ moeten worden verplant.

Sociaal plan
De meeste bewoners stonden niet te juichen om het nieuws dat de woning waarvan zij dachten dat het hun laatste zou zijn, tegen de vlakte gaat. Voor velen was de staat van de woning ondergeschikt aan de groene omgeving. Bergopwaarts heeft in samenspraak met HBO de Peel en bewoners een sociaal plan opgesteld. In het plan is onder meer een extra verhuisvergoeding opgenomen, het is met terugwerkende kracht van toepassing voor alle bewoners van het laatste uur.

Vertrek
Inmiddels is een flink aantal bewoners al vertrokken, een deel heeft elders een thuis gevonden, een ander deel woont in een wisselwoning om later terug te keren naar een nieuw huis op hun oude stek. Er zijn nog zeven woningen bewoond, na morgen zijn dat er zes, want dan neemt een 81 jarige bewoner na drie jaar gewoond te hebben op het Christinaplantsoen, elders zijn intrek. Zelf denkt hij dat hij terecht komt in een anti-kraak woning, een buurvrouw nuanceert dit en meldt dat het om een wisselwoning gaat.

De sloop van de woningen start naar verwachting in het voorjaar van 2020, eind 2021 moeten de nieuwbouw klaar zijn.

 

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen