15.1 C
Deurne
vrijdag 4 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneBewoners Steenovenweg in opstand tegen blauwe zone

Bewoners Steenovenweg in opstand tegen blauwe zone

Naar aanleiding van het artikel over de blauwe zone in de Steenovenweg, wilden bewoners van deze straat graag hun versie van het verhaal onder de aandacht brengen.

“Het verhaal dat nu in de media komt, is een verhaal waarmee wij al rondlopen sinds begin december.” vertelt één van de ‘gedupeerden’.
“We hebben als bewoners in het verleden zelf verzocht om een blauwe zone. Wethouder Helm Verhees gaf tot onze spijt aan dat hij hierin niet kon meegaan. Wel vertelde hij dat we ons geen zorgen moesten maken.”

Eigen onderzoek
Bewoners van de Steenovenweg vinden het erg vervelend dat het aan huis parkeren van hun auto geen vanzelfsprekendheid is. Toen in december diverse banden werden lek gestoken was wat hen betrof de maat vol.
Uit eigen onderzoek bleek dat veel van de geparkeerde auto’s toebehoren aan treinreizigers die in Helmond wonen. Ze komen met de auto naar Deurne en reizen vanaf hier verder, dit omdat parkeren hier gratis is. Op diverse plekken in het Spoorgebied is al een blauwe zone van kracht, daarom zochten bewoners van de Steenovenweg hierin hun heil. Geruime tijd hoorden zij niets, maar op een dag kwam daar verandering in.

Kwast met blauwe verf
“Er werd ineens een kwast met blauwe verf tevoorschijn getoverd en toen werd het hier, zonder dat we erover geïnformeerd waren een blauwe zone.” vertelt een bewoner “Omdat de wethouder ons eerder verteld had dat het wel goed zou komen, gingen we er vanuit dat we een ontheffing zouden krijgen. Toen dit niet het geval bleek te zijn schoot ik uit mijn slof.”
Volgens deze bewoner is het hele geval niet op zichzelf staand. Al in 2015 werd vastgesteld dat er met de komst van de nog te realiseren woningen vijftien nieuwe parkeerplekken moesten worden aangelegd. De bewoners gaven aan dat dit te weinig was en hun beklag werd door de Raad van State gehonoreerd. Uiteindelijk zijn er door de gemeente slechts twaalf parkeerplekken gerealiseerd, dit is in strijd met de rechterlijke uitspraak én met de meest recente parkeernota. Bewoners vermoeden dat de parkeernota van 2009 is gehanteerd in plaats van die van 2013.

Advocaat
Bewoners hebben besloten niet langer lijdzaam toe te zien op wat er gebeurt, ze willen dat er ruchtbaarheid wordt gegeven aan het parkeerprobleem en de werkwijze van de gemeente. Ze hebben daarom al diverse politieke partijen ter plaatse gehad en onder hen medestanders gevonden. Afgelopen maandag werd de casus besproken in de commissievergadering in het gemeentehuis, bewoners wachten het oordeel van de raad daarom nog even af. Intussen is al een advocaat betrokken om hen juridisch bij te staan, die verwacht een sterke zaak te hebben.

Oplossing
Zelf hebben de bewoners allang een oplossing voor het probleem bedacht “Er is hier nog een stuk grond van de gemeente dat braak ligt. Dat perceel staat in het bestemmingsplan omschreven als tuin, maar de gemeente wil dit omdopen tot bouwgrond. Wij gaan hiermee natuurlijk niet akkoord, de plek leent zich perfect voor een parkeerterrein, laat ze dat er maar van maken.”

Tekst: Daniëlle van de Haterd

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen