5.5 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneBewoners Steenovenweg mogen plotseling niet meer voor deur parkeren

Bewoners Steenovenweg mogen plotseling niet meer voor deur parkeren

Zo’n twee maanden geleden kwam er voor een groep bewoners van de Steenovenweg in Deurne een einde aan de luxe van gratis parkeren voor de deur. Ineens waren de plekken waar zij al sinds de aanleg van de plekken hun auto neerzetten omgetoverd tot ‘blauwe zone’.

Het gaat om de parkeervakken aan het begin van de straat. Met een parkeerschijf mag een auto hier tussen 9.00 uur en 18.00 uur maximaal twee uur staan. De bewoners van de aanliggende huizen krijgen geen ontheffing, in tegenstelling tot bewoners van de nieuwbouwwoningen aan het Klinkerhof. De parkeerplekken voor hen bedoeld.

Brief
In reactie op deze opmerkelijke situatie heeft een aantal bewoners van de Steenovenweg een brief opgesteld voor alle raadsleden. Ze willen uitleg over het genomen besluit.
Reden dat de bewoners zich druk maken over de nieuwe situatie, is dat het vinden van een alternatieve parkeerplek in de straat geen vanzelfsprekendheid is. Dat komt door de hoge parkeerdruk in de Spoorzone. Wanneer het parkeerterrein bij het station vol is, zoeken reizigers hun heil in de wijk. In de Ringoven, Fabrieksstraat en Klinkerhof zijn om deze reden al langer blauwe zones ingevoerd. Bewoners krijgen ontheffing, anderen niet.

Raadsvergadering
Omdat de bewoners van de Steenovenweg hun brief gestuurd hebben naar alle raadsleden, kan de gemeente inhoudelijk nog niet ingaan op het signaal. Het onderwerp staat op de agenda voor de raadsvergadering van 12 november.

Uitbreiding P&R
Dit jaar zal het P&R terrein bij het station worden uitgebreid met ongeveer zestig plekken. Deze uitbreiding is een begin, men houdt er rekening mee dat in de toekomst nog meer plekken nodig zullen zijn.

Tekst en foto: Daniëlle van de Haterd

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen