16.5 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneBibliotheek Deurne blijft open maar avondopenstelling vervalt tijdelijk

Bibliotheek Deurne blijft open maar avondopenstelling vervalt tijdelijk

De bibliotheek in Deurne blijft met de nieuwe coronamaatregelen geopend maar sluit op dinsdag wel eerder dan normaal. De avondopenstelling vervalt op die dag en de bieb in het cultuurcentrum sluit dan om 17.00 uur.

In de bibliotheek in Helmond blijven de openingstijden ongewijzigd, iedereen kan daar nog steeds op dinsdag- en donderdagavond terecht tot 19.00 uur. In de nieuwe coronamaatregelen zijn bibliotheken aangemerkt als essentiële dienstverlening en kunnen ze daarom ook na 17.00 uur open blijven als ze dat noodzakelijk vinden. In Deurne, Asten en Someren is gekozen om de avondopenstelling tijdelijk te laten vervallen.

Mondkapje
In alle vestigingen van Bibliotheek Helmond-Peel is vanaf 13 jaar een mondkapje verplicht en moet je 1,5 meter afstand houden. Ook moeten bezoekers een winkelmandje gebruiken zodat medewerkers in de gaten kunnen houden dat er niet teveel bezoekers tegelijk binnen zijn.

Verkoop CD’s
De Bibliotheek Helmond-Peel is gestopt met het uitlenen van CD’s omdat daar bijna geen vraag meer naar was. Daarom is er op zondagmiddag 5 december in de vestging in Helmond een grote verkoop van afgeschreven cd’s. Er is keuze uit 2000 van deze digitale geluidsdragers en ze worden verkocht voor 1 euro per stuk.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen