6.1 C
Deurne
donderdag 1 december 2022
Home- DeurneBibliotheek Deurne verhuist naar vernieuwde gemeentehuis

Bibliotheek Deurne verhuist naar vernieuwde gemeentehuis

De bibliotheek in Deurne gaat weg uit het CCD en verhuist naar het verbouwde gemeentehuis nadat de tweede fase van de verbouwing is afgerond. De bieb krijgt een plek in het publieke gedeelte op de begane grond van het nieuwe Huis voor de Samenleving.

Robin Verleisdonk, directeur-bestuurder Bibliotheek Helmond-Peel noemt het een logische stap voor de organisatie: “De Bibliotheek van de toekomst is meer dan een bewaarplaats voor boeken. Het uitlenen van boeken en andere media is en blijft zeker een belangrijke dienst. Maar voor een maatschappelijke en ondernemende bibliotheek, die we willen zijn, is het daarnaast ook belangrijk dat er veel te beleven valt. De samenwerking met andere organisaties in het gemeentehuis kan daar een belangrijke steen aan bijdragen. Een plekje voor ons in het Huis voor de Samenleving sluit daarom hierbij perfect aan.”

Beperkte ruimte
De bibliotheek is nu gehuisvest in de foyer en de kelder van het Cultuur Centrum Deurne (CCD). De Bibliotheek beschikt daar over een beperkte ruimte en de bibliotheek wil meer focus op de taken die zij naast het uitlenen van boeken heeft zoals digitale ontwikkeling van de burgers met cursussen, Digiwijzer-spreekuren en het stimuleren van kennis en ontmoeting met lezingen, voorleesuurtjes, leestafels en andere activiteiten. Bibliotheek Helmond-Peel is inmiddels voor langere periode een huurcontract overeengekomen met de Gemeente Deurne.

Hieronder zie je een schets van de nieuwe opzet van de bibliotheek in het verbouwde gemeentehuis.

Artist Impression Bureau Bas
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen