11.8 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneBibliotheek gaat maandag 18 mei aanstaande weer open

Bibliotheek gaat maandag 18 mei aanstaande weer open

Tijdens de persconferentie van 6 mei heeft de overheid aangekondigd dat de bibliotheken vanaf 11 mei weer open mogen, mits er maatregelen worden genomen dat de bezoekers anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden. Directeur Robin Verleisdonk van de Bibliotheek Helmond-Peel zegt daarover: „De voorbereidingen zijn gestart, wij doen er alles aan om de deuren zo snel mogelijk te openen.”

AfhaalBieb Plus vanaf 11 mei
De Bibliotheek is blij dat de bibliotheken genoemd werden tijdens de persconferentie, maar het kwam wel als een verrassing dat zij alweer vanaf 11 mei open mogen. Zij willen dit op een zo veilige manier doen voor zowel de bezoekers als de medewerkers. Dit betekent dat vanaf 11 mei de AfhaalBieb uitgebreid wordt met de mogelijkheid om weer boeken in te leveren. In de AfhaalBieb, die sinds 2 weken gestart is, kunnen leden van de Bibliotheek boeken reserveren en pakketjes bestellen die vervolgens afgehaald kunnen worden.

Inleveren weer mogelijk
Vanaf 11 mei mogen er weer boeken en andere eerder geleende materialen ingeleverd worden. De boeken houden wij vervolgens 72 uur in quarantaine, in lijn met het protocol dat landelijk voor de Bibliotheken is afgesproken. Daarna worden de boeken weer terug in de kasten gezet zodat zij weer veilig geleend kunnen worden door anderen. De AfhaalBieb Plus is in de week van 11 t/m 16 mei Deurne open van 10.30-13.00 uur. Inleveren kan vanaf 11 mei 10.30 uur ook weer dag en nacht via de inleverbrievenbussen.

Open voor uitlenen/inleveren vanaf 18 mei
Vanaf maandag 18 mei gaat de bibliotheek in Deurne weer van maandag tot en met zaterdag open volgens de normale openingstijden. De bibliotheken is vanaf die datum alleen open voor uitlenen en innemen. Het is niet toegestaan om langer in de bibliotheek te verblijven en werkplekken of leestafels te gebruiken. Het uitlenen en inleveren gebeurt door de klanten zelf met behulp van de zelfbedieningsautomaten die daarvoor aanwezig zijn. Ook blijft het mogelijk om pakketjes te bestellen bij de AfhaalBieb en wordt iedereen geadviseerd om zoveel mogelijk vooraf boeken te reserveren om het bezoek aan de bibliotheek zo kort mogelijk te houden.

Beperkt aantal bezoekers
Het aantal leden dat vanaf 18 mei tegelijkertijd de bibliotheek kan bezoeken wordt gereguleerd met mandjes. Ook wordt met borden aangegeven welke regels er zijn voor de veiligheid van de bezoekers en medewerkers. Kom alleen naar de bibliotheek of met maximaal één ander persoon uit je  huishouden. En blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt.

Foto: Bibliotheek Helmond-Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen