Nieuws uit de Regio

Oorlogsgravenstichting zet Consul gemeente Deurne in zonnetje met gouden erespeld

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Deurne ontving Chris Biemans op woensdag 6 mei een gouden erespeld uit handen van Roel Broer, Hoofd Beheer en Onderhoud, van de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Mak was hierbij aanwezig.

De heer Biemans heeft na 33 jaar afscheid genomen als consul. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Deurne en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Deurne liggen dertien Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven. De heer Biemans is als consul opgevolgd door Theo Janssen, Adviseur V(IC).

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 355 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen zij door levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Foto: oologsgraven R.K. begraafplaats Helenaveen (Deurne Wiki)

Post Tags - , ,

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Deze website gebruikt cookies om u de beste ervaring te geven. Ga akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.