13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneBibliotheek en Helmond Sport willen meer leesplezier bij kinderen

Bibliotheek en Helmond Sport willen meer leesplezier bij kinderen

“Lezen en bewegen gaan uitstekend samen, want… scoren kun je overal!” Met die gedachte start Bibliotheek Helmond-Peel in samenwerking met Helmond Sport, JIBB en de basisscholen een uniek leesproject voor leerlingen van groep 5 en 6: “Scoor een Boek!”

In tien weken gaan leerlingen zoveel mogelijk boeken lezen (‘scoren’) in de klas en thuis. Via videoboodschappen worden ze hierin aangemoedigd door Helmond Sport doelman Stijn van Gassel. Het project Scoor een Boek! bundelt de populairste sport van Nederland met lezen. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde leefstijl. Hierin zijn veel overeenkomsten te vinden met voetbal.

Aftrap in Deurne
Net zoals bij voetbal begint het project met een aftrap, halverwege is de rust en tot slot klinkt het fluitsignaal. Op 17 januari 2019 wordt het Scoor een Boek! seizoen afgetrapt in Deurne. Ook in Asten, Helmond en Someren is dan de start. Na vijf weken volgt de rust en wordt de tussenstand bekend. Ten slotte klinkt medio april het laatste fluitsignaal en sluiten alle deelnemende scholen Scoor een Boek! af met een sportieve activiteit in het stadion van Helmond Sport. Daar wordt ook de eindscore bekendgemaakt: hoeveel boeken hebben alle leerlingen samen gelezen?

Bibliotheek Helmond-Peel: lezen wordt stoer
Leon Vlemmings, algemeen directeur van Helmond Sport: “Als Helmond Sport, hebben wij een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen in Helmond en haar regio. Het is van belang dat kinderen blijven lezen en zich op die wijze goed ontwikkelen. Het is mooi dat wij daar samen met Bibliotheek Helmond-Peel en JIBB op deze manier ons steentje aan bij mogen dragen.”
Ruud Hakvoort, directeur Bibliotheek Helmond-Peel: “We zijn heel blij met de samenwerking tussen de bibliotheek, Helmond Sport en JIBB. We willen de kracht en energie van voetbal inzetten zodat kinderen met plezier blijven lezen. Leesplezier is namelijk de sleutel tot meer en vaker lezen. Met Scoor een Boek! wordt lezen stoer!”

Succes uit Groningen 
Scoor een Boek! is in 2012 opgezet in de provincie Groningen. Wegens groot succes wordt het project landelijk uitgerold en ondersteund door de Eredivisie en de Eerste divisie. Ook clubs als AZ, FC Groningen, Go Ahead Eagles, N.E.C. en Heracles doen mee.

Meer informatie: bibliotheekhelmondpeel.nl/scooreenboek.

Inschrijven kan via bibliotheekhelmondpeel.nl/inschrijvenscooreenboek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen