10.3 C
vrijdag 29 maart 2024
Home- DeurneZSV neemt koppositie over van SV Deurne

ZSV neemt koppositie over van SV Deurne

ZSV heeft zondagmiddag, dankzij een 2-1 overwinning op Chevremont, de koppositie in de Eerste Klasse overgenomen van SV Deurne. De Zeilbergers, die nog alle competitiewedstrijden hebben gewonnen, blijven tot nu toe ongeslagen.

ZSV – Chevremont

Al na drie minuten voetballen kreeg de thuisploeg een strafschop van arbiter Van Osch. Maarten Kuunders werd neergehaald in de zestien, nadat hij doelman Voss omspeelde. Wiersema benutte het cadeautje, die de Limburgse-goalie naar de verkeerde hoek stuurde. ZSV, onder leiding van Ömer Kaya, bleef meteen weer druk zetten en een schot van Stan van Helmond ging niet veel later voorlangs. Na een half uur spelen kwamen de Limburgers op gelijke hoogte. Uit een vrije trap van Senden, die tussendoor nog werd verlengd, kopte Klinkenberg de bal in het doel na een fout van doelman Thijs. Nog voor rust kwamen de geel-zwarten weer op voorsprong. Davy Althuizen liet Mark Voss kansloos achter na een geweldige vrije trap van de 21-jarige spits.

Na rust kreeg ZSV al snel de kans op 3-1, maar het schot van Joep Claassen belandde tegen de lat. Daarna ging Chevremont steeds meer aanvallen en ZSV op de counter spelen. De Limburgers kregen nog wel een aantal kansen, maar Leon Thijs hield in de tweede helft zijn doel keurig schoon.

ZSV staat nu op de eerste plaats met negen punten uit drie wedstrijden, gevolgd door EHC/Heuts. Komende zondag speelt ZSV een uitwedstrijd in en tegen Susteren.

SV Venray – SV Deurne

SV Deurne heeft de koppositie niet weten te behouden. De 5-0 overwinning op Susteren, kreeg zondag geen goed vervolg in Venray. Deurne, dat door afwezigheid van Plas en Veeneman twee andere namen in de basiself had staan, moest al snel waken voor Venray. Na drie minuten kreeg de thuisploeg al een zeer grote kans, maar de bal belandde twee keer op de paal. Vijf minuten later kwam Venray alsnog op voorsprong door een doelpunt van Stan Kersten.

Deurne kreeg haar eerste echte kans pas na 46 minuten voetballen. Vlak voor de rust werd een gevaarlijke vrije trap van Arne van Geffen tot een corner verwerkt door Decker.

Na rust kwam de ploeg van Jurgen Elbers opnieuw snel op achterstand. Bram Vievermans schoot de 2-0 binnen. Hier had Deurne echter wel een snel antwoord op, dat via Jan Kuijpers de aansluitingstreffer maakte.

Venray moest na een uur spelen met tien man verder. Stef van Dijck kreeg een rode kaart na een slaande beweging richting Van Der Steen. De blauw-witten kregen daarna genoeg kansen om de gelijkmaker te maken, maar het was Venray dat in blessuretijd de score vergrootte naar 3-1. Vullings maakte, een-op-een met Deurne-goalie Bukkems zijn kans koelbloedig af.

Voor SV Deurne, dat nu zakt naar de vierde plaats, wacht zondag een thuiswedstrijd tegen Geldrop.