13.2 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneBibliotheek Helmond-Peel wil leesdip bij kinderen voorkomen met virtuele vakantiereis

Bibliotheek Helmond-Peel wil leesdip bij kinderen voorkomen met virtuele vakantiereis

De zomervakantie komt er aan en dat betekent voor veel kinderen dat er een zogenoemde leesdip optreedt omdat ze op school wel lezen en thuis niet. De bibliotheken in Nederland waaronder de vestigingen van Bibliotheek Helmond-Peel willen met een zomer-leescampagne er voor zorgen dat kinderen ook in de vakantie blijven lezen. Zes bekende kinderboekenauteurs schreven verhalen, speciaal voor dit leesproject.

De hele zomer kunnen kinderen met hun ouders via Vakantie-lezen.nl of in Bibliotheek Helmond-Peel fictieve vakantielanden bezoeken om het leesniveau spelenderwijs op peil te houden. Met Vakantielezen reizen gezinnen langs zes landen waar ze per land een schat moeten zoeken om kans te maken op een prijs. Deelnemen aan de actie kan thuis maar ook op vakantie.

Paul van Loon
Zes bekende kinderboekenauteurs schreven per land een avontuurlijk, grappig of griezelig verhaal. Zo schreef Manon Sikkel een verhaal over Avonturenland, Paul van Loon over De Griezelkust, Milouska Meulens over Dierenrijk, Tosca Menten over Lachland, Annemarie Bon over Sprookjeseilanden en Harmen van Straaten over Sportmanië.

Schatgraven
De campagne is gericht op kinderen van 6 tot 9 jaar. Met avontuurlijke verhalen en opdrachten waarmee ze online of in de bibliotheek gaan schatgraven, houden ze op een leuke manier het leesniveau op peil. Omdat de kinderen samen met hun ouders een team vormen, wordt meteen ook de taalomgeving van het hele gezin gestimuleerd.

Vakantielezen is toegankelijk voor alle geïnteresseerde kinderen; om mee te doen hoeven ze geen lid te zijn van de bibliotheek. Voor kinderen die meer willen lezen, bestaat er een gratis jeugd-abonnement dat toegang geeft tot duizenden e-books en luisterboeken die zijn te vinden in de Bibliotheek-app.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen