18.8 C
Deurne
vrijdag 19 augustus 2022
Home- DeurnePre-party van Walhalla Zomerfeesten op DMG Radio met band Scummy Men

Pre-party van Walhalla Zomerfeesten op DMG Radio met band Scummy Men

Het muziekfestival in en rondom het Groot Kasteel aan het Haageind in Deurne is door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip op gebied van livemuziek. Dit jaar vinden de Walhalla Zomerfeesten plaats van 22 tot en met 24 juli en staan er weer klinkende namen op het podium waaronder de Bakelse band Prinz Klauz die een reünieshow brengen.

Op DMG Radio wordt woensdag 20 juli de officiële pre-party gevierd met alle informatie over het festival en de band Scummy Men komt tussen 19.00 uur en 21.00 uur langs om een akoestisch voorproefje van hun optreden op de Zomerfeesten te geven. In het DMG-radioprogramma Alternaief zullen Dennis en Louie je informeren over alle artiesten die er komend weekend op het podium staan.

Arctic Monkeys Tribute
De optredens op het kasteelterrein in Deurne starten vrijdagavond 22 juli met artiesten als Andy and the Antichrist, Mercy John, Het Gezelschap en Pom. Op zaterdagavond 23 juli staan de Scummy Men met hun Arctic Monkeys Tribute op het podium en zal ook Eagles-tribute band Desperado optreden. Klapstuk van de avond is het reünie-optreden van de band Prinz Klauz uit Bakel.

Eenmalige comeback
De fans hebben er drie jaar op moeten wachten maar tijdens de Walhalla Zomerfeesten maakt Prinz Klauz een eenmalige comeback, nadat de band in 2019 afscheid nam op het Bakelse StreetRock festival. Dat de band juist bij het festival in Deurne terugkomt, heeft onder meer te maken met zangeres Hanneke Kuunders van Prinz Klauz die uit Deurne komt en ook gitarist Marchel Mertens woont bij de kasteelruïne om de hoek.

‘Best of’
De band die in het verleden ook op het podium stond bij grote festivals als Lowlands, Paaspop en Graspop Metal Meeting zal een soort van ‘best of’ van hun eigen nummers spelen in een mix met tributes aan andere bands.

Slag om de Slotgracht
Zondag worden de Walhalla Zomerfeesten afgesloten met de Slag om de Slotgracht met medewerking van Cantus en Feestband Brachus. Een muzikale quiz waarbij het publiek wordt getest op hun kennis van songteksten en artiesten maar ook de meezing- en danskwaliteiten van de deelnemers zijn belangrijk bij de wedstrijd. Het winnende team kan 500 euro winnen met Slag om de Slotgracht. Aansluitend is er een eindoptreden van Jazzalike.

Pre-party
De pre-party van de Walhalla Zomerfeesten is woensdagavond 20 juli van 19.00 uur tot 21.00 uur bij DMG te horen in het programma Alternaief. DMG Radio is in de regio Deurne te ontvangen op 106.2 FM, in heel Zuidoost-Brabant via Ziggo op kanaal 918 en wereldwijd online via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen