8.5 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- DeurneBibliotheek start tweede online techlab met 'Augmented Reality' en 'app ontwerpen'

Bibliotheek start tweede online techlab met ‘Augmented Reality’ en ‘app ontwerpen’

Vanuit het Techlab in de Bibliotheek van Helmond start komende zaterdag de tweede Techlab voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar. Nu de bibliotheek nog steeds gesloten is, gaat de start online plaatsvinden, maar zodra de workshops weer fysiek mogelijk zijn, worden deze in de bibliotheek voortgezet.

Als lid van de TechLab Club ga je zes weken op zaterdagmiddag (online) naar de Bibliotheek. De begeleiding is in handen van ‘Technauten’, experts op het gebied van maaktechnieken. Elke zes weken staat één thema centraal. Tijdens de Techlab Club die op 20 maart start ga je je verdiepen in de wereld van “Augmented Reality” en het maken van een app. Het thema wordt afgesloten met een challenge.

TechLab Club
De jonge deelnemers gaan vooral veel zelf doen. Vooraf zorgt het TechLab ervoor dat alle benodigde informatie en materialen aanwezig zijn om veilig mee te kunnen doen vanaf thuis. De zes aansluitende zaterdagmiddagen zijn op 20 en 27 maart, 3, 10, 17 en 24 april, steeds van 14.00-15.30 uur. Er zijn wel kosten aan verbonden en vooraf aanmelden is noodzakelijk. Er kunnen maximaal zestien kinderen deelnemen.

Andere online activiteiten van het TechLab
In april gaan ze bij TechLab Digwijs ook online aan de slag om op allerlei verschillende creatieve manieren een portret van de Koning te maken via Microsoft Officeprogramma’s. Ook worden er online spreekuren georganiseerd voor de jeugd waar je met vragen terecht kan over werkstukken, spreekbeurten of boekbespreking. Voor alle informatie en aanmelden kan je terecht via de website van de bibliotheek.

Foto: Bibliotheek Helmond-Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen