De bibliotheken in ons land zijn ge..." />
0.4 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneBibliotheken stellen e-books beschikbaar via website en app

Bibliotheken stellen e-books beschikbaar via website en app

De bibliotheken in ons land zijn gesloten, maar online wel gewoon open met e-books en luisterboeken via de online Bibliotheek.

Deze week komen de Bibliotheken met een cadeautje: De ThuisBieb-app met 100 e-books voor iedereen, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. Met de ThuisBieb willen de  bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei. De app voor iOS is al beschikbaar in de AppStore. Voor Android komt de app binnenkort in de Google Play.

 

Populaire én minder bekende titels   

De brede selectie e-books in de ThuisBieb bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. Tot de selectie aangeboden boeken behoren populaire titels als ‘Rinkeldekink´ van Martine Bijl en de nieuwste editie van het voetbalmagazine ‘Hard Gras’, maar ook te ontdekken boeken als ‘Post voor Rus Ordelman’ van Bette Adriaanse, ‘De mentor’ van Tessa Kollen en ‘Mindgymwork-outs’ van Wouter de Jong.  

 

Ook voor de jeugd 

De jongere lezer vindt in de app naast bekende titels als ‘Stuntvlogger Sam’ van Jelmer Jepsen, ook bijzondere boeken als ‘Toverhanden’ van Chris Winsemius en ‘Alaska’ van Anna Woltz 

 

#ikleesthuis 

De ThuisBieb sluit mooi aan bij eerdere initiatieven om mensen te wijzen op het online aanbod van de Bibliotheek. Samen met de CPNB werd de campagne #ikleesthuis gelanceerd, en in de LuisterBieb, de Bibliotheek-app voor luisterboeken, zijn ruim 100 extra titels toegevoegd die beschikbaar zijn voor iedereen. Het aantal bezoekers van de online Bibliotheek is sinds de start van de campagne meer dan verdrievoudigd en het aantal uitleningen is ruimschoots verdubbeld.  

Over de online Bibliotheek   

Via de online Bibliotheek hebben bibliotheekleden toegang tot meer dan 28.000 e-books en ruim 4.000 luisterboeken. Meer informatie over de online Bibliotheek en de ThuisBieb app 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen