4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurneDMG Radio zet bedank-actie op poten voor mensen in vitale beroepen

DMG Radio zet bedank-actie op poten voor mensen in vitale beroepen

Tijdens de coronacrisis is op DMG Radio elke zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur de speciale uitzending ‘In de greep van Corona’ te beluisteren en zaterdag 11 april wordt in het radioprogramma een ludieke actie gehouden om alle mensen die werkzaam zijn in de vitale beroepsgroepen een hart onder de riem te steken.

Precies om 14.30 uur is het komende zaterdag de bedoeling dat iedereen in de regio Deurne als teken van dank de claxon van zijn auto laat horen. De actie is bedoeld om naast de mensen die bijvoorbeeld in de zorg belangrijk werk leveren, ook iedereen die werkzaam is in de transportwereld en logistiek te bedanken.

Chauffeurs en bezorgers

DMG-presentator Robin Senders vertelt: “Er zijn op dit moment heel veel mensen die ontzettend hard werken om ondanks de zware omstandigheden alles door te laten gaan. De mensen in de ziekenhuizen, in verzorgingshuizen, de supermarkten maar ook de mensen die zorgen dat alle levensmiddelen, medicijnen en apparatuur op tijd op de plaats van bestemming komen. Zonder transport staat alles letterlijk en figuurlijk stil. Daarom leek het ons leuk om ook de chauffeurs en bezorgers in de regio een hart onder de riem te steken met een bedank-actie. Maar natuurlijk is het bedankje bestemd voor alle mensen die op dit moment belangrijk werk verrichten.”

TVM Awards

De actie is opgezet in samenwerking met Caroline Manders en Marielle Manders. Zij zijn de ambassadeurs van de TVM Awards, een jaarlijkse verkiezing waarbij de beste chauffeurs van Nederland worden gekozen. Tijdens het evenement vindt ook het ‘NK Veiligste Chauffeur’ plaats en worden de beste truckers beloond met de titels ‘Veilig Transport’ en ‘Ridder van de weg’.

Live-blog

Iedereen die zaterdag precies om 14.30 uur hun claxon laat horen, kan ook een filmpje van hun bijdrage mailen naar redactie@dmgdeurne.nl zodat hun video wordt opgenomen in de live-blog waarin de hele zaterdag alles is te lezen over de coronacrisis in de regio Deurne.

Opa’s en oma’s

In de speciale uitzending van DMG is ook ruimte om de groeten te doen aan familie, vrienden en opa’s en oma’s die noodgedwongen thuis zitten en zo weinig contact mogen hebben met de buitenwereld. Luisteraars kunnen platen aanvragen om bijvoorbeeld mensen in de zorg en andere vitale beroepsgroepen een hart onder de riem te steken. De hele dag kan worden gereageerd via 0493-745020 of via Whatsapp op 06-1 66 55 77 3.

‘In de greep van corona’ is elke zaterdag te horen op DMG Radio van 9.00 tot 20.00 uur. Presentatoren zijn Ramon van Hoek (9.00 – 12.00 uur), Robin Senders (12.00 – 15.00 uur), Tim van der Weerden (15.00 – 18.00 uur) en Bas van der Weerden (18.00 – 20.00 uur). DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo 94.4. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen