1.8 C
Deurne
woensdag 8 februari 2023
Home- DeurneBij Atelier ‘Laat je zien’ kunnen mensen met dementie even hun zorgen...

Bij Atelier ‘Laat je zien’ kunnen mensen met dementie even hun zorgen ‘weg schilderen’

Het Atelier ‘Laat je zien’ van Leef! Deurne start in januari weer met schilderbijeenkomsten voor mensen met (beginnende) dementie. Ontspanning, rust en even niet bezig zijn met geheugenklachten is waar het bij de middagen om draait. Na het succes van de eerste reeks schilderlessen wordt het initiatief nu voortgezet.

Leef! Deurne is met het atelier begonnen om mensen met beginnende dementie een creatieve uitlaatklep te bieden waarbij ze zichzelf kunnen zijn; de persoon los van dementie.

Mantelzorgers
Daarnaast is Atelier ‘Laat je zien’ ook bedoeld om een moment van rust te bieden voor de mantelzorgers. Zij kunnen tijdens de bijeenkomst met elkaar in gesprek gaan en ervaringen uitwisselen. Tijdens de activiteit draait het om de deelnemer en even niet om de zorg. Hierbij ligt de nadruk op wat er wel kan en niet op wat niet meer lukt.

Reacties
Deelnemers en mantelzorgers die bij de eerste twee creatieve bijeenkomsten aanwezig waren, zijn enthousiast: “Ik ben altijd helemaal ontspannen en ik vind het heel leuk om te doen.” Een andere deelnemer voegt toe: “Na het schilderen is mijn hoofd altijd helemaal leeg en dat vind ik heel fijn.” Een van de begeleiders reageert: “In de auto terug naar huis geniet ik altijd van de gesprekken van de mensen, ze hebben veel plezier gehad en zijn heel ontspannen. Ze zijn de ziekte dementie echt even vergeten.”

Angelika Poels
Kunstenares Angelika Poels gaat na de eerste ronde in september ook in januari weer acht schilderbijeenkomsten verzorgen. Hiervoor hoef je geen ervaring te hebben met schilderen. Je krijgt uitleg over kleurmenging, schaduwen en gaat met verschillende schilderopdrachten aan de slag.

Hofke van Marijke
De schilderbijeenkomsten vinden plaats in het Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5 in Deurne op de donderdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur. De eerste bijeenkomst is op 12 januari. Per groep kunnen er maximaal tien deelnemers meedoen. Deelname aan deze acht bijeenkomsten kost 40 euro. Het Atelier ‘Laat je zien’ wordt mede mogelijk gemaakt door Steun Welzijnszorg, Stichting het Vervolg, Gemeente Deurne en Dementievriendelijk Deurne.

Om je in te schrijven of voor meer informatie over deze cursussen, kan je contact opnemen met Ingrid Bloemers of kijk op de site van Leef Deurne.

Foto: schilderij uit vorige cursus

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen