27.8 C
Deurne
donderdag 18 juli 2024
Home- DeurneUrban sportpark in Deurne moet verzamelplek worden voor iedereen die in buitenlucht...

Urban sportpark in Deurne moet verzamelplek worden voor iedereen die in buitenlucht wil bewegen

De eerste schetsen voor een urban sportpark in Deurne liggen inmiddels op tafel. Een plek waar iedereen gratis in de buitenlucht verschillende sporten kan beoefenen. De gemeente heeft afgelopen tijd in samenwerking met de initiatiefnemers een enquête gehouden waarbij inwoners van Deurne konden aangeven wat zij graag zouden willen zien in het toekomstige sportpark.

Ook is er gesproken met de bewoners die tegen de locatie bij de Dunantweg aan wonen waar nu een skatebaan ligt en waar mogelijk in de toekomst het urban sportpark komt. Samen met hen, andere geïnteresseerden en de leerlingenraad van basisschool de Aventurijn is er gebrainstormd over de vorm van het park.

Zorgen over overlast
De omwonenden staan positief tegenover de sportonderdelen in het urban sportpark, maar spraken wel hun zorg uit over een toename van overlast. Samen met de politie, het jongerenwerk en de gemeente is gekeken naar oplossingen. Om direct mee te beginnen, maar ook om te voorkomen dat het sportpark straks een onveilige plek wordt in de late avond.

Geluiddempende ondergrond
De meedenkers kwamen met een aantal ideeën om het ontwerp en het gebruik van het urban sportpark te verbeteren. Zoals afstandmeters op het voetpad zodat dit ook gebruikt kan worden voor hardlopers en voor de gymles. En het gebruiken van een geluiddempende ondergrond voor basketbal zodat de omwonenden het stuiteren van de bal minder goed horen.

Pumptrack
“Een openbare sportvoorziening met meerdere sportdisciplines is een mooie toevoeging voor Deurne. Mensen van alle leeftijden kunnen hier gratis komen sporten en bewegen. Waardoor sporten ook voor mensen met een laag inkomen toegankelijk wordt”, geeft de gemeente aan. In het nieuwe park zouden sporten zoals pumptrack-fietsen, skaten, calisthenics en basketbal beoefend moeten kunnen worden.

Mening peilen
Gemeente Deurne en de initiatief nemende inwoners onderzoeken of een urban sportpark op de hoek van de Dunantweg en Houtenhoekweg mogelijk is. “Dit gaat alle Deurnenaren iets aan”, geven de initiatiefnemers aan. Daarom zijn er in samenwerking met de gemeente diverse momenten georganiseerd om de mening van de inwoners van Deurne te peilen zoals onlangs met een informatiemarkt en online enquête. De initiatiefnemers en de gemeente werken alle ideeën verder uit en komen later met een voorlopig ontwerp.

Foto’s: gemeente Deurne/Donker Design

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen