11.7 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneBij Het Heiakkerhuis in Deurne wonen mensen met dementie ‘gewoon als thuis’

Bij Het Heiakkerhuis in Deurne wonen mensen met dementie ‘gewoon als thuis’

Deurne is met Het Heiakkerhuis vanaf vrijdag 19 augustus een kleinschalige woonzorglocatie rijker, speciaal voor mensen met dementie. De bewoners krijgen aan de Patrijs 35 in de wijk Heiakker betaalbare, gespecialiseerde en persoonlijke 24-uurszorg op een manier die de organisatie omschrijft met ‘gewoon als thuis’. Vrijdagmiddag kunnen geïnteresseerden tussen 13.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen in Het Heiakkerhuis.

Voor zorgorganisatie Dagelijks Leven is de locatie in Deurne de nieuwste vestiging waar mensen met dementie worden verzorgd. “In een kleinschalige, vertrouwde en veilige omgeving”, legt locatiemanager Sylvia Matheij uit. “Elke bewoner heeft een eigen studio die met spullen van thuis kan worden ingericht. We geven bewoners de kans zoveel mogelijk door te leven zoals zij dat gewend zijn. Eigen regie vinden we heel belangrijk.”

Eigen kok
In Het Heiakkerhuis zijn twee huiselijk ingerichte, gezamenlijke woonkamers te vinden waar bewoners samen kunnen komen voor een kopje koffie, om televisie te kijken of te eten. “We hebben een eigen kok die dagelijks zorgt voor een verse maaltijd. Willen de bewoners een handje helpen in de keuken? Graag! Lijkt het ze leuk om in de tuin aan de slag te gaan of de was op te vouwen? Natuurlijk kan dat. Lekker uitslapen of juist vroeg uit de veren? Geen probleem. Alles mag, niets moet”, legt Matheij van Het Heiakkerhuis uit.

Zinvolle dagbesteding
Voor de mensen die verblijven in het woonzorghuis is 24 uur per dag iemand aanwezig. “We hebben eigen activiteitenbegeleiders die zorgen voor zinvolle dagbesteding. Maar blijft iemand liever een keertje in zijn eigen studio om kruiswoordpuzzels te maken, omdat hij dat thuis ook het liefst deed? Wie zijn wij dan om te zeggen dat het niet mag?”, zegt Sylvia Matheij.

Ook voor AOW’ers
Een nieuw huis met grote tuin en eigen kok, waar gespecialiseerde zorg wordt geboden in kleinschalige setting; het klinkt misschien prijzig. Maar dat is zeker niet het geval, benadrukt Matheij; “Wonen in Het Heiakkerhuis is betaalbaar, ook voor wie alleen AOW als inkomen heeft.”

Meer informatie vind je op www.hetheiakkerhuis.nl of neem contact op met locatie-manager Sylvia Matheij door een e-mail te sturen naar s.vandenberkmortel@dagelijks-leven.nl of bel met 06-57 37 92 76.

Foto’s: Heiakkerhuis

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen