26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- HelenaveenBij woningoverval in Helenaveen verwonde man (47) overleden

Bij woningoverval in Helenaveen verwonde man (47) overleden

De 47-jarige man die maandagochtend 11 juli na een woningoverval aan de Lagebrugweg in Helenaveen zwaargewond werd aangetroffen, is overleden. Dit meldt de politie-eenheid Oost-Brabant zondagavond.

Het slachtoffer lag sinds maandag in kritieke toestand in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. “Het onderzoek gaat voort”, meldt de politie. “Onze recherche wil graag weten wat er is gebeurd én zoekt getuigen en camerabeelden.”

Team Grootschalige Opsporing
De man uit Helenaveen werd maandagochtend rond 8.00 uur gevonden door een naaste.  “Het tijdstip van het incident ligt vermoedelijk tussen zondag 10 juli, 19.00 uur en 08.00 uur maandagochtend 11 juli”, geeft de politie aan. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) is bezig om de ernstige zaak te onderzoeken. Ook specialisten van de Forensische Opsporing doen onderzoek naar bruikbare sporen.

Impact is enorm
De impact van de overval en nu het overlijden van de dorpsbewoner is enorm in Helenaveen. Burgemeester Greet Buter gaf eerder aan tegenover het ED ‘enorm geschrokken’ te zijn van de overval: “Mijn gedachten waren al snel bij het slachtoffer en zijn naasten. Via social media toont de hele Deurnese gemeenschap empathie. Je ziet vaak dat dan de neiging ontstaat om iets te doen. Wij houden nu in de gaten waar behoefte aan is in het dorp.”

Getuigen
Eventuele getuigen of mensen met camerabeelden worden nog steeds gevraagd zich bij de politie te melden. Heb je iets gehoord of gezien dat met dit incident te maken heeft? Of heb je de afgelopen dagen iets verdachts gezien in de omgeving van de woning aan de Lagebrugweg? Bel dan met 0800-6070 (Opsporingstiplijn) of anoniem via 0800-7000.

Vluchtroute
De politie geeft aan dat er mogelijk sprake is van een vluchtroute van de dader(s) die vanaf de Lagebrugweg uitkomt bij het vlakbij gevestigde Esso Tankstation (Rijksweg A67). Daarom vraagt de politie ook mensen die in die omgeving zijn geweest om zich te melden: “Bevond u zich tussen zondag 10 juli 19.00 uur en maandag 11 juli 08.00 uur in de omgeving van óf bij het tankstation? Of mogelijk reed u over de A67 en passeerde u het tankstation. Heeft u toen iets bijzonders of opvallends gezien? Wellicht personen of voertuigen die u opvielen? Laat het ons weten. Elk aanknopingspunt kan helpen.”

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen