18.8 C
Deurne
zondag 28 mei 2023
Home- DeurneNacht van het Witte Doek dit jaar weer op volle sterkte; Monic...

Nacht van het Witte Doek dit jaar weer op volle sterkte; Monic Hendrickx reikt award uit aan jong filmtalent

Na een aantal jaren van aangepaste en afgeslankte edities van het filmfestival door corona kan er dit jaar eindelijk weer een Nacht van het Witte Doek op volle sterkte worden gehouden in Deurne. Drie dagen lang op 26, 27 en 28 augustus zijn er onder het thema ‘De Nacht verlicht’ tientallen films te zien op verschillende locaties verspreid over heel Deurne waaronder op de Markt, bij De Wieger, het Dinghuis, de Willibrorduskerk, het Rijtven en in het Cultuurcentrum Deurne.

Dit jaar zal ook tijdens de filmdagen voor het eerst de ‘Film Talent Award Brabant’ worden uitgereikt voor de beste Brabantse afstudeerfilm van het jaar. Een prijs die in het leven is geroepen om jonge cineasten te motiveren en steunen. De in Deurne opgegroeide en van de tv-serie en bioscoopfilm Penoza bekende actrice Monic Hendrickx zal één van de awards uitreiken.

‘Spelen met licht’
De openingsavond van de Nacht van het Witte Doek begint vrijdagavond 26 augustus op de Markt met het kinderprogramma ‘Spelen met licht’ waarbij het centrum van Deurne ook letterlijk wordt verlicht. Vanaf 19.00 uur schildert beeldend kunstenares Roos Sluis uit Neerkant op de Markt. Ze legt zich toe op het schilderen van portretten van iconische figuren, waaronder James Bond. Hij is ook de hoofdrolspeler in de eerste film van het festival; de laatst verschenen film uit de Bond-reeks, No Time To Die. Kunstenares Sluis zet voorafgaand een schilderij op van een actiemoment uit de hoofdfilm.

Lightpainting
De driekoppige band 3Cover! uit Deurne brengt de bezoekers tijdens de eerste avond van het festival vanaf 20.15 uur alvast in de stemming voor het officiële begin van de Nacht van het Witte Doek 2022. Rond 21.00 uur zal wethouder Marinus Biemans het festival openen en start de openingsact; een Lightpainting door Tonny van Bree uit Gemert en Marije Zuidweg uit Deurne. Zij brengen als licht-kunstenaars een spectaculaire show voorafgaand aan de hoofdfilm van het festival.

De Nacht van het Witte Doek is een meerdaags gratis toegankelijk filmfestival met een groot randprogramma. Behalve het zomerprogramma in de tuin van De Wieger kent het festival geen entree en hoeven er geen plaatsen gereserveerd te worden. Sommige binnen-locaties hebben een beperkt aantal zitplaatsen. Bekijk hier het volledige programma van de Nacht van het Witte Doek 2022.

Foto: Joyce van Dijk Fotografie via VVV Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen