28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneBijeenkomst over Deurnese wielerhelden door jubilerend TWC de Wekkers

Bijeenkomst over Deurnese wielerhelden door jubilerend TWC de Wekkers

Dit jaar viert wielerclub TWC de Wekkers uit Deurne haar 50-jarig bestaan met verschillende activiteiten. Begin deze maand werd het jubileumjaar officieel geopend en werd onder andere de nieuwe kleding voor de wielrenners gepresenteerd. Woensdag 1 maart zal Rien van Horik in samenwerking met TWC de Wekkers een nostalgische avond presenteren waarbij de Deurnese wielrenners uit zijn boek ‘De pedaalridders van de Peel’ centraal staan.

Namen uit het lokale wielerverleden zoals onder meer Jac van Kessel, Frank van Bakel, Jo Martens, Mike Strijbosch, Kees Jeurissen, Marc van Grinsven en Sanne van Paassen zullen voorbijkomen maar ook de legendarische Nacht van de Zeilberg zal belicht worden door Rien van Horik.

Wielervirus
Hij is de oudste van de Van Horik-broers uit Someren en werd al op 9-jarige leeftijd besmet het wielervirus in de familie als supporter van amateurwielrenner Jan Spetgens. Op die jonge leeftijd startte hij in 1965 met de organisatie van de schooljeugdvierdaagse de ‘Toer dur Lierup’ die nog steeds bestaat. Later bekleedde hij bestuursfuncties bij wielerclub Buitenlust, de stichting Wielerpromotie Peelland en binnen supportersclub Lieropse Renners en haar opvolger TSC Solo.

Presentator
Van Horik heeft zelf nooit actief aan wedstrijden deelgenomen, maar staat vooral bekend als presentator bij wielerwedstrijden. In die hoedanigheid was hij onder meer te horen tijdens het WK in Valkenburg (2012), het EK in Goes (2012), EK MTB Rhenen (2003) en het EK Cyclocross Huijbergen (2015). Voor zijn verdiensten voor de wielersport ontving hij in 2015 een Koninklijke Onderscheiding.

De avond voor wielerliefhebbers van TWC de Wekkers vindt plaats op woensdag 1 maart om 20.00 uur bij Zaal van de Putten aan de Milhezerweg 2 in Deurne. De toegang is gratis. Om inzicht op het aantal aanwezigen te krijgen, vraagt de organisatie om je van te voren aan te melden door een email te sturen naar twcdewekkers@gmail.com.

Foto: TWC de Wekkers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen