13.1 C
Deurne
woensdag 4 oktober 2023
Home- DeurnePenning van Verdienste voor Greet Geboers en Gerard Weemen; al 25 jaar...

Penning van Verdienste voor Greet Geboers en Gerard Weemen; al 25 jaar actief bij de Zonnebloem Deurne

Greet Geboers en Gerard Weemen hebben donderdagochtend de Penning van Verdienste van de gemeente Deurne ontvangen voor hun jarenlange inzet bij De Zonnebloem Deurne. In Zaal de Zwaan in de Zeilberg kregen zij de onderscheiding uit handen van burgemeester Greet Buter.

Geboers en Weemen zetten zich al 25 jaar lang in als vrijwilliger voor de lokale afdeling die deel uitmaakt van de landelijke Zonnebloem en alle kerkdorpen van de gemeente Deurne vertegenwoordigt. De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperking die daardoor mogelijk in een isolement geraken. Dit werk wordt gedaan door 90 vrijwilligers voor 200 gasten.

Groot inspirator
Greet Geboers heeft drie gasten die zij regelmatig bezoekt. Ze zorgt ervoor dat zij deelnemen aan activiteiten en meestal zorgt Greet ook voor vervoer naar de locatie. Ze is een groot inspirator van het Zonnebloemwerk in Liessel. Daardoor zijn er in dit kerkdorp relatief veel gasten en vrijwilligers.

Veel gasten
In de 25 jaar dat Gerard Weemen actief is voor de Zonnebloem, heeft hij veel gasten bezocht. Hij ondersteunt de stichting ook door bijvoorbeeld de jaarlijkse verkoop van loten en is mantelzorger. Naast het werk voor de Zonnebloem Deurne is hij ook actief lid van Fanfare Wilhelmina en van Vrijetijdsorkest Deurne.

Foto: gemeente Deurne/Hein van Bakel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen