21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneBijna helft van woningen in Deurne energiezuinig; Helmond meeste huizen met duurzaam...

Bijna helft van woningen in Deurne energiezuinig; Helmond meeste huizen met duurzaam label

Steeds meer woningen in onze regio zijn energiezuinig. In de gemeente Deurne is het percentage woningen met energielabel A of B op dit moment 48,7 procent. Daarmee hoort Deurne in verhouding met de omringende gemeenten bij de drie laagst scorende. Alleen Asten en Someren hebben nog minder energiezuinige woningen. Dat blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het CBS.

Helmond is koploper in de regio; daar heeft 61 procent van de woningen energielabel A of B. Daarna volgen gemeente Venray met 55,6 procent en Gemert-Bakel met 54,5 procent. De huizen met A- of B-labels zijn goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen en gebruiken meestal een duurzame energiebron. Veel huizenbezitters zijn sinds de sterk gestegen energieprijzen begonnen met isoleren. Bedrijven gespecialiseerd in dak-, vloer- of spouwmuurisolatie draaien daarom overuren.

Bron: Independer

Villadorpen
Opvallend genoeg zijn de meeste slecht geïsoleerde woningen te vinden in villadorpen zoals Laren, Heemstede en Bloemendaal. Daar hebben één op de vijf huizen de laagste energielabels F of G. “Je denkt bij de slechtst geïsoleerde woningen al snel aan de armere wijken, niet aan de allerrijkste gemeenten. Het zou kunnen zijn dat het energiezuinig maken van een wat oudere villa ook meteen een forse investering is,” zegt Joris Kerkhof expert energie bij Independer.

Bron: Independer

Almere
Landelijk gezien ligt het percentage precies op hetzelfde niveau als in Deurne en heeft  48,7 procent van de woningen het groene energielabel A of B. Koploper in Nederland is Almere: hier is op dit moment al 86,8% van de woningen voorzien van een duurzaam label. Ook in Lansingerland (74,4%) en Pijnacker-Nootdorp (74,2%) wonen veel mensen in een energiezuinig huis.

Percentage aantal woningen per gemeente met energielabel A of B in regio Deurne

  • Helmond: 61 procent
  • Venray: 55,6 procent
  • Gemert-Bakel: 54,5 procent
  • Horst aan de Maas: 49,2 procent
  • Deurne: 48,7 procent
  • Asten 47,2: procent
  • Someren: 47,0

Foto: provincie Noord-Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen