Nieuws uit de Regio

Bijzonder Brabant presenteert plantbased foodexperience met groenten uit moestuin

Boer Henk Kerkers van Bijzonder Brabants en restaurant chef-kok Manfred van “Bij Albrecht” verbinden vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli hun specialistische kwaliteiten in de moestuin in Deurne en serveren dan een onvergetelijk  vijfgangen diner op het land met een rondleiding van boer Henk.

Met de visie: ”iedereen kan genieten van plantaardige gerechten, ook als je liefhebber bent van een stukje vlees of vis” serveert chef-kok Manfred al vier jaar hun plantbased foodexperience. Dat dit gewaardeerd wordt blijkt wel uit de opname van Bij Albrecht in de Gault Millau gids 2020.  De nadruk in het restaurant ligt op culinaire duurzaamheid met respect voor alles dat leeft. Deze visie neemt de chef-kok mee naar het diner in de moestuin van Bijzonder Brabants. “Als je zoveel passie hebt voor groenten, is het niet zo gek dat je dan in contact komt met boer Henk” zegt de chef-kok zelf.  Je ziet hem stralen als hij het uitspreekt. “Als zijn tuin in bloei staat, steek je het liefst alles in je mond om de al de verschillende smaken en structuren te ontdekken”.

Dit is voor boer Henk niet anders. Als je met hem over zijn land loopt dan neemt hij je mee in zijn passie voor groenten, vertelt hij over zijn visie en merk je al snel dat boer Henk een unieke kijk heeft op de teelt. Hij laat in zijn moestuin zien hoe je (h)eerlijke groenten kunt telen, als je goed voor onze aarde zorgt. Wel honderd bijzondere groenten, de zogenaamde ‘vergeten groenten’ en onbekende groenten uit andere landen, die ook in ons klimaat kunnen groeien. Ooit gehoord van de Boltardy rode biet, de Petit Posy spruit of de Frijol Negro bonen? “Het is geweldig om met Manfred samen te werken, die zijn gasten weet te verrassen met de unieke smaak van deze groenten” zegt Henk “en op de  boerderij zijn de gasten iedere keer weer verbaasd dat deze groenten gewoon in de open lucht dichtbij huis groeien”.

Tijdens het diner op het land nemen Chef-kok Manfred en boer Henk je mee  op een culinaire reis in de plantaardige keuken in de groentetuin. Reserveren kan via  https://www.bijzonderbrabants.nl/producten/evenementen. Op dit moment is er alleen op de zondagmiddag nog plek vrij; de aanvang is dan 16.00 uur. Zondag 12 juli is als extra dag toegevoegd, nadat vrijdag en zaterdag heel snel vol zaten.

Foto’s – wortel tapioca en groentetuin Bijzonder Brabants

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Deze website gebruikt cookies om u de beste ervaring te geven. Ga akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.