11.7 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneGroep 8 Willibrordus Deurne beleeft première van eigen film in bioscoop

Groep 8 Willibrordus Deurne beleeft première van eigen film in bioscoop

Het jaarlijkse schoolkamp en de afscheidsmusical zitten er door de coronamaatregelen voor de leerlingen van groep 8 van basisschool Willibrordus uit Deurne niet in. De leerkrachten en leerlingen bedachten samen een alternatief: een eigen film. ‘Groep 8 Around The World’ ging dinsdagochtend in première in de Pathé-bioscoop in Helmond.

“Vorige week begonnen de leerlingen aan hun activiteitenweek, met onder meer een escaperoom, paintball, boerenzeskamp, een gamedag en een bosspel”, zegt leerkracht Jeroen Vrijnsen. Daarnaast werd er sinds de meivakantie hard gewerkt aan de opnames van een eigen film, waarin de kinderen op reis gaan rond de wereld. Samen met de leerkrachten laten ze in de film hun talenten zien, zoals toneel, cabaret, zang, dans, acrobatiek en muziek.

‘Unieke belevenis’
Een eigen première in de bioscoop in Helmond was voor de leerlingen van groep 8 van Willibrordus en de kinderen van de LEO-afdeling een ervaring om nooit meer te vergeten. Vrijnsen: “Een bijzondere en unieke belevenis.” Donderdag zijn de leerlingen voor het laatst op de Deurnese school tijdens de gala-avond. Dan nemen zij in stijl afscheid van hun tijd in het basisonderwijs.

Foto’s: Jeroen Vrijnsen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen