8.8 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneBijzonder orgelconcert Willem Hörmann met muziek van Sweelinck tot Beatles in Willibrorduskerk

Bijzonder orgelconcert Willem Hörmann met muziek van Sweelinck tot Beatles in Willibrorduskerk

Een orgelconcert waarbij zowel werk van Sweelinck als van de Beatles te horen is, kom je niet zo vaak tegen. Toch is dat precies wat je zondag 17 juli in de St. Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne kunt ervaren bij de uitvoering van een concert door organist Willem Hörmann.

Het programma bestaat uit werk van Jan Pieterszoon Sweelinck dat op het koororgel beneden in de kerk zal worden gespeeld en werken van César Franck die worden uitgevoerd op het monumentale Smitsorgel in de kerk. Verder bevat het programma een parafrase over melodieën van Bernard Huijbers en van de Beatles.

Vollebregtorgel
Willem Hörmann is als organist verbonden aan de monumentale Sint-Catharinakerk in Den Bosch waar zich het grote historische Vollebregtorgel bevindt. Daarnaast is hij organist in de Abdij van Berne in Heeswijk, de Heilige Hartkerk in Vught en de SOW-kerk in Berlicum.

Uitgebreid repertoire
Hij werkte mee aan diverse uitvoeringen met koren en opnames voor radio, tv en cd. De afgelopen jaren bespeelde hij tijdens concerten meer dan honderd orgels in binnen- en buitenland. Op het repertoire van Hörmann staan de meeste grote werken van J.S. Bach, symfonieën van Widor, Dupré en Vierne, grote werken van Olivier Messiaen, César Franck, Franz Liszt, J.P. Sweelinck, eigen werken en improvisaties.

Brabantse componisten
Regelmatig voert hij hedendaagse werken uit van componisten die hij in levende lijve heeft horen spelen, zoals Naji Hakim en Thierry Escaich. Ook laat hij regelmatig werken horen van Brabantse componisten uit de 20ste eeuw zoals Louis Toebosch, Antoon Maessen en Jos van Amelsvoort.

Concertcyclus
Het orgelconcert door Willem Hörmann vindt zondag 17 juli plaats in de Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne en begint om 16.00 uur. De toegang is gratis en na afloop kan een bij voorkeur digitale bijdrage worden gedaan om de Concertcyclus van de kerk te ondersteunen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen