20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneBijzondere omstandigheden bij sluiting woning Europastraat

Bijzondere omstandigheden bij sluiting woning Europastraat

In een woning aan de Europastraat in Deurne trof de politie op 22 augustus een hennepkwekerij aan. Op grond van de Wet Damocles heeft de burgemeester besloten om de woning voor zes weken te sluiten. Normaal wordt een woning waarin voor de eerste keer een hennepkwekerij wordt aangetroffen voor drie maanden gesloten maar de burgemeester besloot in dit geval de woning voor zes weken te sluiten omdat het hier gaat om een woning voor begeleid wonen.

Ondanks de bijzondere omstandigheden heeft de burgemeester besloten de woning wel te sluiten omdat er sprake was van gevaar voor de woning en de omliggende woningen, omdat de stroom illegaal werd afgetapt.

De woning is op vrijdag 5 oktober gesloten en verzegeld en mag gedurende zes weken door niemand gebruikt of betreden worden. De begeleidende zorgpartij heeft ervoor gezorgd dat de bewoner op een andere plek onderdak heeft gekregen.

Wet Damocles

Volgens de Wet Damocles (artikel 13b van de Opiumwet) heeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen, lokalen of erven waar verdovende middelen worden verkocht, verhandeld, verstrekt, afgeleverd of aanwezig zijn, tijdelijk te sluiten. De burgemeester past het Damoclesbeleid toe ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat en als middel tegen de ondermijnende criminaliteit in Brabant.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen