4.5 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneBinnenkijken bij de verbouwing van het gemeentehuis in Deurne

Binnenkijken bij de verbouwing van het gemeentehuis in Deurne

Het gemeentehuis in Deurne wordt op dit moment verbouwd en omgevormd tot het huis voor de samenleving. In het vernieuwde gebouw staan duurzaamheid, moderne dienstverlening, ontmoeting en samenwerking centraal.

Tot nu toe kon je nog maar weinig van buiten zien van de vorderingen van de werkzaamheden maar binnenkort tijdens de vijftiende Dag van de Bouw kan iedereen die geïnteresseerd is een kijkje komen nemen bij de verbouwing van het gemeentehuis.

Rondleiding
In heel Nederland zijn die dag bouwplaatsen opengesteld voor het publiek om te kunnen zien wat de bouwsector allemaal doet. Bots Bouwgroep die de werkzaamheden aan het gemeentehuis uitvoert, geeft je een rondleiding door het grote bouwproject op zaterdag 18 juni van 12.00 tot 16.00 uur. Leerlingen en leraren van het Dr. Hub van Doorne College dragen ook een steentje bij en organiseren verschillende activiteiten voor jongeren om kennis te maken met de bouw.

Bossche school
Bij de verbouwing van het gemeentehuis wordt rekening gehouden met de bestaande architectuur in de stijl van de Bossche school maar het wordt wel opener en transparanter, zodat het een verbindende functie vormt voor het centrumgebied. In het huis voor de samenleving komen inwoners, verenigingen, organisaties en de gemeente samen om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken. “Het gebouw is dus niet alleen een gemeentehuis, maar ook een thuis voor andere maatschappelijke organisaties die samen het gebouw gebruiken. Ook de bibliotheek wordt hier gehuisvest”, meldt de gemeente.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen