19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneBlikseminslag Wolfsklauw Deurne

Blikseminslag Wolfsklauw Deurne

Op de meterkast van een woonhuis aan de Wolfsklauw in Deurne is zaterdagochtend de bliksem ingeslagen. De inslag heeft schade aan het huis veroorzaakt maar ook aan omliggende woningen.

Door de inslag, die rond 5.15 uur heeft plaatsgevonden zit een gedeelte van de Heiakker zonder stroom en een nog groter gedeelte zonder internet. Mensen in de hele straat hebben te maken met kapotte apparaten, van vaatwassers tot verwarmingsketels. Ook een geparkeerde auto bracht het er niet zonder kleerscheuren vanaf, hier is een gedeelte van de schoorsteen op gevallen dat is weggeslagen bij de inslag.

Ziggo meldt dat zoveel mogelijk mensen melding moeten maken van het defect. Er is dan sprake van een ‘blokstoring’ waardoor deze sneller zal worden verholpen.

Het is op dit moment nog onduidelijk of de storing wordt veroorzaakt door een verdeelstation of dat de routers in de wijk zijn gesneuveld. In geval van (dreigend) onweer is het aan te raden de stekker van de router te ontkoppelen. Wanneer de bliksem op een elektrisch apparaat slaat, slaan de stoppen eruit, en router heeft deze beveiliging niet.

 

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen