4.5 C
Deurne
dinsdag 29 november 2022
Home- DeurneAldi wil zich weer vestigen in Deurne, buurt ziet dit niet zitten

Aldi wil zich weer vestigen in Deurne, buurt ziet dit niet zitten

Aldi heeft aangekondigd een filiaal te willen openen in Deurne. De wijk waarin de winkel zich wil vestigen ziet dit niet zitten, als het aan hen ligt gaan de plannen van de supermarktketen niet door.

Vergunningsaanvraag
Het is nog maar kortgeleden dat Aldi een verzoek om vergunning indiende bij de gemeente maar de eerste bezwaren zijn al ingediend. Aldi wil zich zich graag vestigen op de Veldstraat 5, de plek waar nu bloemenwinkel van Deursen zit. Op het perceel van Haageind 40 willen zij 67 parkeerplekken realiseren.

Vergunning
Voordat de gemeente uitspraak kan doen over het ingediende plan, moet er nog heel wat gebeuren. Allereerst moet duidelijk worden of de aanvraag compleet is, daarna moet deze nog door de molen van wetten en regels. Hierop vooruitlopend toog een afvaardiging van bewoners uit de Veldstraat naar het gemeentehuis. Ze wilden kracht bijzetten dat zij als buurt geen behoefte hebben aan de supermarkt in hun woonomgeving. Volgens hen past het schreeuwerige uiterlijk van Aldi niet tussen het kasteel en de historische panden waarop ze trots zijn. Daarnaast verstoort een winkel die zeven dagen per week geopend is de rust. De omwonenden hebben diverse ideeën voor plekken waarop de supermarkt zich volgens hen beter kan vestigen . Sowieso vinden ze het onbegrijpelijk dat Duitse keten het opnieuw wil proberen in Deurne, terwijl zij in 2017 hun deuren aan de Kerkstraat hebben gesloten vanwege te weinig klandizie.

Buurt in actie
Volgende week hebben de bewoners van de Veldstraat een afspraak met wethouder Helm Verhees, hij heeft dit soort vergunningen in zijn portefeuille. Ze hopen voor elkaar te krijgen dat de gemeente er een uitgebreide procedure van maakt. De omwonenden geven aan bereid te zijn om collectief alle mogelijke rechtsmiddelen in te zetten om te voorkomen dat de winkel zich in hun buurt vestigt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen