-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home Blog

Inschrijving carnavalskraker 2019 gestart

De inschrijving voor de DMG carnavalskraker 2019 is gestart. Tot vrijdag 8 februari 2019 19.30 uur kun je jouw nummer inzenden.

Lokale carnavalsmuziek een podium bieden
DMG houdt elk jaar een liedjescompetitie, met als voornaamste doel om lokale carnavalsmuziek een podium te bieden. Van 9 tot en met 23 februari kan er via de publiekspoll gestemd worden. In deze periode beoordeelt ook de vakjury alle nummers. Op zaterdag 2 maart wordt de winnaar van de DMG carnavalskraker 2019 bekendgemaakt.

Regels en inzenden
Weten aan welke regels jouw carnavalskraker moet voldoen? Meer info over de DMG Carnavalskraker 2019 lees je hier. Jouw inzending is tot vrijdag 8 februari 2019 19.30 uur welkom via carnavalskraker@dmgdeurne.nl of via Postbus 249, 5750 AE Deurne t.a.v. DMG carnavalskraker 2019.

 

Stem nu voor de DMG Top 40 2018

De stembussen voor de DMG Top 40 2018 zijn vrijdagavond 7 december geopend in opTIMaal op DMG radio! Op vrijdag 28 december zendt DMG radio van 19.00 tot 23.00 uur de lijst uit met de beste platen van 2018 volgens de luisteraar.

Muzikale terugblik op 2018
Wat zijn volgens jou de beste platen van 2018? Het einde van het jaar nadert en dus is het weer tijd om ook muzikaal terug te blikken op dit jaar. Dat doet DMG radio met de DMG Top 40 2018.

Je kunt vanaf nu stemmen op jouw 10 favoriete platen van dit jaar. DMG radio zendt op vrijdag 28 december van 19.00 tot 23.00 uur de DMG Top 40 2018 uit. Stemmen kan tot vrijdag 21 december 21.00 uur en doe je hieronder:

(Let op: Je kunt op minimaal 1 en maximaal 10 platen stemmen)

DMG Top 40 2018 stemlijst:

De stemlijst is gesloten!

Mogelijk gewonde bij woningoverval aan Linge in Deurne

Bij wat tot nu toe lijkt op een woningoverval is vrijdagvond iets na 22.00 uur mogelijk een persoon gewond geraakt aan de Linge in Deurne. Er is volgens de politie nog veel onduidelijk over wat er precies is gebeurd. Sommige media berichten dat het niet om een woningoverval gaat maar dat het mogelijk een geval van huiselijk geweld betreft.

Een team van forensisch rechercheurs is vrijdagavond gestart met onderzoek in de woning in de wijk Koolhof. Er zou één persoon in het ziekenhuis zijn behandeld die later nog zal worden verhoord.

Tweede keer
Als het daadwerkelijk gaat om een woningoverval, zou het de tweede keer in korte tijd zijn dat er een woning wordt overvallen op korte afstand van elkaar. Bij een woningoverval in de Schie in Deurne raakten op woensdag 23 november twee bewoners gewond.

Eisten geld
Twee gemaskerde mannen kwamen toen de achtertuin ingelopen en sloegen één van de bewoners die hen tegemoet liep in het gezicht met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Ook een andere bewoner werd in het gezicht geslagen en raakte buiten bewustzijn, waarna de mannen geld eisten.

De woningen in beide zaken legen op steenworp afstand van elkaar. Of er een verband is tussen de twee voorvallen is nog onduidelijk.

Foto: Walter van Bussel

Bibliotheek helpt met besparen op stookkosten; thuis verwarming uit en opwarmen in de bieb

De vestigingen van Bibliotheek Helmond-Peel waaronder die in het Cultuurcentrum in Deurne willen een plek bieden aan mensen die te kampen hebben met hoge stookkosten. Door tijdens de openingstijden van de bibliotheek te verblijven in één van de vestigingen kan de verwarming bij mensen thuis uit blijven.

Hiermee sluiten de bibliotheken in Deurne, Helmond, Asten en Someren aan bij de actie ‘Warme Kamers’, een initiatief van het Leger des Heils.

Dure tijden
“We leven in dure tijden. Ondanks dat het kouder wordt buiten, zetten mensen thuis de verwarming niet aan door de hoge energiekosten. De Bibliotheek Helmond-Peel wil mensen niet in de kou laten zitten en opent daarom haar deuren”, meldt de organisatie.

Warme plek
Bibliotheken zijn altijd al een plek voor ontmoeting, inspiratie en activiteiten voor jong en oud. Daarnaast bieden ze ook studie- en werkplekken. De bibliotheek wil mensen er nu ook op wijzen dat ze welkom zijn als ze deze winter in de knel komen door een hoge energierekening en behoefte hebben aan een warme plek in de buurt.

Krant lezen
Iedereen kan terecht in één van de vestigingen, geeft Bibliotheek Helmond-Peel aan: “Om op te warmen, een boek of krant te lezen, een spelletje te spelen, te kletsen met buurtgenoten of om te studeren en te werken. Zo bespaar je thuis op de stookkosten en leer je misschien nu nog onbekende mensen uit de buurt kennen.” In de bibliotheek in Deurne kunnen bezoekers bovendien ook een kopje koffie of thee bestellen wanneer het lunchwerkcafé is geopend, dat door ORO in samenwerking met het Cultuurcentrum gerund wordt.

Leger des Heils
Het Leger des Heils heeft deze winter de openingstijden van ruim honderd buurthuiskamers verruimt om mensen een warme plek te bieden in de winter. Ze roepen andere organisaties, bedrijven, scholen, sportverenigingen en kerken op om hetzelfde te doen. Mensen die willen weten of er een Warme Kamer bij hen in de buurt is, kunnen dit opzoeken via www.warmekamers.nl. Ook organisaties die zich bij deze actie willen aansluiten, kunnen op deze website terecht. Kijk voor de openingstijden van de bibliotheek in Deurne op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/openingstijden.

Toekomst agrarische sector centraal bij Ondernemerscafé Deurne

De toekomst van de agrarische sector is een actueel en in de regio veel besproken onderwerp. Daarom staan bij het komende Ondernemerscafé Deurne op dinsdag 20 december verschillende vraagstukken centraal zoals de onduidelijkheid over regelgeving en vergunningen en het ontbreken van een duidelijk toekomstperspectief voor agrarische ondernemers.

Vanwege het IJsfestijn vindt het Ondernemerscafé dit keer plaats in het paviljoen naast de ijsbaan. Presentatoren Niels Crooijmans en Jan van den Heuvel ontvangen Wim Bens (voorzitter ZLTO) en Ronald van de Ven (CEO Voergroep Zuid).

Welke rol is er nog weggelegd voor de agrarische sector? Bens als belangenbehartiger voor de boeren en tuinders en Van de Ven als vertegenwoordiger van de voerleverancier, geven hun kijk op de situatie. Dennis van der Meijden presenteert het nieuwsoverzicht.

Ondernemerscafé Deurne vindt iedere derde dinsdag van de maand plaats in de periode oktober-juni. Inloop is vanaf 20.30 uur en de bijeenkomst duurt van 21.00 tot 22.00 uur. De entree is gratis.

Foto: Harold van der Burgt

Urban sportpark in Deurne moet verzamelplek worden voor iedereen die in buitenlucht wil bewegen

De eerste schetsen voor een urban sportpark in Deurne liggen inmiddels op tafel. Een plek waar iedereen gratis in de buitenlucht verschillende sporten kan beoefenen. De gemeente heeft afgelopen tijd in samenwerking met de initiatiefnemers een enquête gehouden waarbij inwoners van Deurne konden aangeven wat zij graag zouden willen zien in het toekomstige sportpark.

Ook is er gesproken met de bewoners die tegen de locatie bij de Dunantweg aan wonen waar nu een skatebaan ligt en waar mogelijk in de toekomst het urban sportpark komt. Samen met hen, andere geïnteresseerden en de leerlingenraad van basisschool de Aventurijn is er gebrainstormd over de vorm van het park.

Zorgen over overlast
De omwonenden staan positief tegenover de sportonderdelen in het urban sportpark, maar spraken wel hun zorg uit over een toename van overlast. Samen met de politie, het jongerenwerk en de gemeente is gekeken naar oplossingen. Om direct mee te beginnen, maar ook om te voorkomen dat het sportpark straks een onveilige plek wordt in de late avond.

Geluiddempende ondergrond
De meedenkers kwamen met een aantal ideeën om het ontwerp en het gebruik van het urban sportpark te verbeteren. Zoals afstandmeters op het voetpad zodat dit ook gebruikt kan worden voor hardlopers en voor de gymles. En het gebruiken van een geluiddempende ondergrond voor basketbal zodat de omwonenden het stuiteren van de bal minder goed horen.

Pumptrack
“Een openbare sportvoorziening met meerdere sportdisciplines is een mooie toevoeging voor Deurne. Mensen van alle leeftijden kunnen hier gratis komen sporten en bewegen. Waardoor sporten ook voor mensen met een laag inkomen toegankelijk wordt”, geeft de gemeente aan. In het nieuwe park zouden sporten zoals pumptrack-fietsen, skaten, calisthenics en basketbal beoefend moeten kunnen worden.

Mening peilen
Gemeente Deurne en de initiatief nemende inwoners onderzoeken of een urban sportpark op de hoek van de Dunantweg en Houtenhoekweg mogelijk is. “Dit gaat alle Deurnenaren iets aan”, geven de initiatiefnemers aan. Daarom zijn er in samenwerking met de gemeente diverse momenten georganiseerd om de mening van de inwoners van Deurne te peilen zoals onlangs met een informatiemarkt en online enquête. De initiatiefnemers en de gemeente werken alle ideeën verder uit en komen later met een voorlopig ontwerp.

Foto’s: gemeente Deurne/Donker Design

Bij Atelier ‘Laat je zien’ kunnen mensen met dementie even hun zorgen ‘weg schilderen’

Het Atelier ‘Laat je zien’ van Leef! Deurne start in januari weer met schilderbijeenkomsten voor mensen met (beginnende) dementie. Ontspanning, rust en even niet bezig zijn met geheugenklachten is waar het bij de middagen om draait. Na het succes van de eerste reeks schilderlessen wordt het initiatief nu voortgezet.

Leef! Deurne is met het atelier begonnen om mensen met beginnende dementie een creatieve uitlaatklep te bieden waarbij ze zichzelf kunnen zijn; de persoon los van dementie.

Mantelzorgers
Daarnaast is Atelier ‘Laat je zien’ ook bedoeld om een moment van rust te bieden voor de mantelzorgers. Zij kunnen tijdens de bijeenkomst met elkaar in gesprek gaan en ervaringen uitwisselen. Tijdens de activiteit draait het om de deelnemer en even niet om de zorg. Hierbij ligt de nadruk op wat er wel kan en niet op wat niet meer lukt.

Reacties
Deelnemers en mantelzorgers die bij de eerste twee creatieve bijeenkomsten aanwezig waren, zijn enthousiast: “Ik ben altijd helemaal ontspannen en ik vind het heel leuk om te doen.” Een andere deelnemer voegt toe: “Na het schilderen is mijn hoofd altijd helemaal leeg en dat vind ik heel fijn.” Een van de begeleiders reageert: “In de auto terug naar huis geniet ik altijd van de gesprekken van de mensen, ze hebben veel plezier gehad en zijn heel ontspannen. Ze zijn de ziekte dementie echt even vergeten.”

Angelika Poels
Kunstenares Angelika Poels gaat na de eerste ronde in september ook in januari weer acht schilderbijeenkomsten verzorgen. Hiervoor hoef je geen ervaring te hebben met schilderen. Je krijgt uitleg over kleurmenging, schaduwen en gaat met verschillende schilderopdrachten aan de slag.

Hofke van Marijke
De schilderbijeenkomsten vinden plaats in het Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5 in Deurne op de donderdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur. De eerste bijeenkomst is op 12 januari. Per groep kunnen er maximaal tien deelnemers meedoen. Deelname aan deze acht bijeenkomsten kost 40 euro. Het Atelier ‘Laat je zien’ wordt mede mogelijk gemaakt door Steun Welzijnszorg, Stichting het Vervolg, Gemeente Deurne en Dementievriendelijk Deurne.

Om je in te schrijven of voor meer informatie over deze cursussen, kan je contact opnemen met Ingrid Bloemers of kijk op de site van Leef Deurne.

Foto: schilderij uit vorige cursus

Dief in Deurne gaat er vandoor met zes meter hoge verlichte kerstboom

Een dief is er bij de Welkoop-vestiging in Deurne vandoor gegaan met een zes meter hoge verlichte  kerstboom. De man is op videobeelden te zien van een bewakingscamera terwijl hij de zogeheten Fairybell-boom neerhaalt en steelt. De verlichte bomen kosten afhankelijk van het model tussen de 200 en 400 euro.

Het lijkt erop dat de dief zelfs eerst probeert met de kerstboom weg te komen terwijl de verlichting nog is ingeschakeld. Omdat de boom nog met een snoer is aangesloten op de netstroom, geeft de boom niet voldoende mee en gaat de man toch maar op zoek naar het stopcontact waar de kerstverlichting op is ingeplugd.

De dief weet uiteindelijk met het gevaarte over het hek van het afgesloten terrein aan de Stationsstraat in Deurne te komen en gaat er vandoor met de kerstboom. “Past deze Fairybell van 6 meter in uw tuin????! Wilt u dan zo vriendelijk zijn om deze nog te betalen. Alvast bedankt”, meldt Welkoop Deurne donderdag via social media. Bekijk hieronder de bewakingsbeelden.

Foto: Welkoop Deurne

Burgemeester Greet Buter blikt terug op 2022 bij nieuwjaarsreceptie

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op donderdag 5 januari 2023 zal burgemeester Greet Buter van de gemeente Deurne terugblikken op het afgelopen jaar maar ook vooruitkijken naar het komend in haar nieuwjaarstoespraak. Voor de receptie die plaatsvindt in het nieuwe Huis voor de Samenleving aan de Markt zijn alle inwoners van Deurne uitgenodigd.

De bijeenkomst start om 17.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Na de toespraak is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar na te praten. Aanmelden voor de receptie is niet nodig.

Parochie Heilige Willibrord Deurne wil online contact met inwoners voortzetten

De Parochie Heilige Willibrord in Deurne is deze week gestart met een eigen Facebookpagina om hun parochianen te informeren. Na het vertrek van pastoor Paul Janssen die zeer actief was op social media, is volgens het team van het Parochiecentrum gebleken dat er behoefte is aan de online interactie die Janssen voorheen in Deurne voor zijn rekening nam.

De pastoor plaatste wekelijks inspirerende teksten, foto’s en andere wetenswaardigheden op zijn Facebookpagina. Dat doet hij nog steeds maar nu met betrekking tot zijn nieuwe werkplek in Den Bosch-Rosmalen. “Met het vertrek van pastoor Janssen ging ook dit social-media kanaal als communicatiemiddel voor ons verloren. Een gemis zo is gebleken, ook -als we de geluiden mogen geloven- voor onze parochianen”, geeft de Parochie Heilige Willibrord aan.

Inspireren
Daarom is er nu een nieuwe Facebookpagina gestart om de band die pastoor Paul Janssen via social media had opgebouwd, voort te zetten binnen de Deurnese parochie. “We hopen u met onze berichten niet alleen te kunnen informeren maar ook te kunnen inspireren”, laat het Team Parochiecentrum weten.

De nieuwe Facebookpagina van Parochie Heilige Willibrord Deurne vind je op https://www.facebook.com/profile.php?id=100088320316627

Fysiotherapie Lammers uit Zeilberg in top 10 van best gewaardeerde zorgverleners Nederland

Bij de jaarlijkse verkiezing van ZorgkaartNederland is Fysiotherapie Lammers uit Deurne-Zeilberg bij de bovenste tien geëindigd. De organisatie stelt elk jaar een top 10 samen van best gewaardeerde instellingen van vijf zorgsectoren. Hierbij zijn er lijsten van de best scorende verpleeghuizen, wijkverpleging, ziekenhuizen, klinieken en fysiotherapiepraktijken.

“Natuurlijk zijn wij erg trots en vinden wij het een eer om zo hoog op deze lijst te staan. Het is een leuke verrassing en vooral mooi om te zien dat je werk wordt gewaardeerd”, zegt Willem Lammers van de fysiopraktijk aan de Blasiusstraat.

Tevredenheid
Hoewel de instellingen binnen elke top 10 in willekeurige volgorde staan, scoorde de Deurnese fysiotherapeut op puntenbasis de eerste plek in de lijst. “Cliënten kunnen op basis van een aantal onderwerpen doorgeven hoe elke zorgverlener scoort, daarbij haalden wij de meeste punten”, legt Lammers uit. Bij de enquête wordt gevraagd naar de tevredenheid van klanten wat betreft bejegening, deskundigheid, samen beslissen, bespreken voortgang, informatie, bereikbaarheid en behandeling.

Noord-Brabant
Opvallend is dit jaar de grote vertegenwoordiging van de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Zuid-Holland in de top 10-overzichten. In tegenstelling tot vorig jaar zijn het niet alleen de provincies met de meeste inwoners waar de meeste zorginstellingen met hoge waarderingen staan. In Noord-Brabant zijn bijvoorbeeld 10 van de in totaal 50 best gewaardeerde zorginstellingen te vinden.

Top 10-lijsten
Hieronder vind je de vijf complete lijsten met de tien best gewaardeerde zorginstellingen van 2022.

Top 2022 Wijkverpleging

 • Antonius, Sneek
 • STMG, Arnhem
 • De Broeder Zorgspecialisten, Woensdrecht
 • Meetingcare Thuiszorg, Tilburg
 • Vivent Thuiszorg, Rosmalen
 • TSN Thuiszorg, Zwolle
 • Allerzorg, Woerden
 • Zorgfront DH, Rotterdam
 • Zorgwaard, Puttershoek
 • Pieter van Foreest, Thuiszorg Delft

Top 2022 Fysiotherapiepraktijken

 • Fysio Xtra,Waardenburg
 • Fysiosportief fysiotherapie, Groningen
 • MFT de Woldstreek, Slochteren
 • Ster Fysio Coumans, Maastricht
 • Fysiotherapie Lammers, Deurne
 • Maatschap Fysio-Manuele Therapie Leidekker, Almelo
 • Fysius Rugexperts, Nijverdal
 • Fysio Broekhuizen, Harmelen
 • Fysiotherapie Dubbeldam, Dordrecht
 • Fysiofit Den Haag, Den Haag

Top 2022 Verpleeghuizen

 • ZZG zorggroep, Groesbeek
 • Neboplus, Barneveld
 • Cicero Zorggroep, Brunssum
 • Wonen bij September, woonhuizen voor ouderen met dementie, Woerden
 • Amaliazorg, Oirschot
 • Vivent, Rosmalen
 • Domus Magnus, Hilversum
 • Accolade Zorg, Bosch en Duin
 • Frankelandgroep, Schiedam
 • Pieter van Foreest, Verpleeg- en verzorgingshuis, Delft

Top 2022 Ziekenhuizen

 • Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA), Assen
 • Streekziekenhuis Koningin Beatrix, Winterswijk
 • Rijnstate, Arnhem
 • Sint Maartenskliniek, Nijmegen
 • Stichting Laurentius Ziekenhuis, Roermond
 • SJG Weert, Weert
 • Bernhoven, Uden
 • Anna Ziekenhuis, Geldrop
 • Maasziekenhuis Pantein, Beugen
 • Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Dirksland

Top 2022 Klinieken

 • HartKliniek, Almere
 • MKA Kennemer & Meer, Haarlem
 • PoliDirect, Heemstede
 • Boerhaave Medisch Centrum, Amsterdam
 • KliniekTwente, Oldenzaal
 • Zipper Clinics, Enschede
 • OCON Orthopedische kliniek, Hengelo
 • Alexander Monro Ziekenhuis – Borstkankerziekenhuis, Bilthoven
 • Stichting Proctos Klinieken, Bilthoven
 • Park Medisch Centrum en Parkkliniek, Rotterdam

Bestelwagen belandt in greppel na botsing met personenauto op Liesselseweg Deurne

Een bestelwagen en een personenauto zijn woensdagavond even voor 21.45 uur op de Liesselseweg op elkaar gebotst. De bestuurder van het bestelbusje wilde de weg opdraaien ter hoogte van de Mr. De Jonghlaan en werd in de zijkant geraakt door een auto die op de voorrangsweg in de richting van Liessel reed.

Na de knal is de bestelauto gaan tollen en uiteindelijk in een greppel langs de Liesselseweg beland. Het is nog niet precies duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Mogelijk heeft de bestuurder van de bestelwagen een inschattingsfout gemaakt waardoor de naderende personenauto te weinig tijd had om te remmen.

De man in het busje bleek geen gordel te dragen en is in de ambulance nagekeken. De andere bestuurder kwam met de schrik vrij. Beide auto’s zijn weg gesleept.

Foto: Walter van Bussel

Stichting Duofiets ontvangt Vrijwilligerswaardering van gemeente Deurne

Uit handen van wethouder Tom Oomen kreeg Stichting Duofiets in Deurne woensdagmiddag de Vrijwilligerswaardering uitgereikt in Café De Honingpot bij ORO Het Rijtven.

De stichting bestaat pas sinds 2021 maar bestaat nu al uit 50 vrijwilligers die fietstochten organiseren voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Stichting Duofiets maakte in 2022 zo’n 139 van deze fietstochten en zorgde ervoor dat 450 gasten mee konden fietsen.

Het fietsen op de duofiets stimuleert het bewegen en zorgt voor sociaal contact. Dit bevordert de gezondheid van inwoners. De stichting heeft al vier duofietsen in eigen beheer en is bezig met het sparen voor nog extra fietsen.

Deurnese Voergroep Zuid keert 4 miljoen euro uit aan loyale leden

Onder loyale leden van Voergroep Zuid in Deurne wordt een bonus verdeeld van 4 miljoen euro. Naast het bedrag dat uit de voerafzet van de afgelopen vier jaren afkomstig is, komt er ook een loyaliteitsbonus over de voerafzet in de toekomst.

Op deze manier wil Voergroep Zuid haar trouwe leden extra belonen. “Zij maken de coöperatie”, zegt coöperatievoorzitter Geert van Bussel. Voergroep Zuid verwacht dat haar voeractiviteiten de komende jaren verder doorgroeien en ook dit jaar zal het afzetvolume hoger zijn dan in 2021 met tot nu toe al meer dan 60 nieuwe leden”, meldt het bedrijf.

Fundament
Ook de andere activiteiten leveren jaarlijks voor Voergroep Zuid een goed rendement op. Geld dat volgens het coöperatiebestuur en de directie ten goede moet komen aan de loyale leden van de coöperatie. “Zij zijn immers het fundament waarop het bedrijf in het verleden is opgebouwd en waarop wij ook in de toekomst verder bouwen”, aldus algemeen directeur Ronald van de Ven.

Boerenerf
Voergroep Zuid bestaat inmiddels 126 jaar en produceert en levert vanuit vier productielocaties voer en grondstoffen. Daarnaast deelt het bedrijf kennis en geeft het praktisch advies voor op het boerenerf.​ “Hierbij hechten wij veel waarde aan een goede samenwerking met andere kennispartners en erfbetreders, waardoor wij samen onze leden en klanten optimaal ondersteunen bij het efficiënt en duurzaam produceren van melk, vlees en eieren. Zo verdienen wij geld voor boeren in plaats van aan boeren”, legt de organisatie uit.

Praxis
Naast het leveren van voer en grondstoffen, heeft Voergroep Zuid ook acht Welkoopwinkels en één Praxis in Deurne. Ook maken ze deel uit van de financiële dienstverlening van Rivez-Zuiderhuis.