28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneBoeken scoren in stadion Helmond Sport

Boeken scoren in stadion Helmond Sport

Leerlingen uit groepen 5 en 6 van basisscholen uit Deurne zijn 1 februari gestart met de tweede editie van Scoor een Boek! Op dinsdag 13 april klinkt daarvan het eindsignaal ter afsluiting.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen daar dit keer geen leerlingen fysiek bij zijn, maar er is een livestream georganiseerd vanuit het Stadion van Helmond Sport, zodat iedereen op school of thuis kan kijken en meedoen.

Stimulans
De afgelopen weken heeft Helmond Sport aanvaller Jordy Thomassen er alles aan gedaan om de leerlingen, hun ouders en broertjes en zusjes te stimuleren zoveel mogelijk boeken te lezen: van videoboodschappen tot online voorlezen. Op dinsdag 13 april van 13.00-14.00 uur is de grote finale in het stadion van Helmond Sport. Het is dan tijd om de eindscore te onthullen: hoeveel boeken hebben de leerlingen uit 60 klassen gezamenlijk gelezen? In de klas kunnen kinderen kijken en meedoen via een livestream. Presentator Leon van der Zanden praat het event aan elkaar en natuurlijk is Loewy the Cat ook aanwezig.

Leesplezier
Eén op de tien Nederlandse kinderen verlaat de basisschool met taal- en leesproblemen. Om dat probleem te tackelen, besloten de Bibliotheek Helmond-Peel en Helmond Sport de handen ineen te slaan met het project Scoor een Boek! Door voetbal en lezen te combineren willen zij het leesplezier bij kinderen aanwakkeren, om zo hun kansen te vergroten op een succesvolle taalontwikkeling en toekomst. Ook Jibb+ en Leef! Deurne zijn bij dit project betrokken. Tijdens Scoor een Boek! is het belang van lezen extra benadrukt. Na het project blijft de Bibliotheek natuurlijk actief op de scholen met andere leesbevorderingsprojecten.

Geschiedenis Scoor een Boek!
Scoor een Boek! is in 2012 opgezet in de provincie Groningen en is inmiddels uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie en de Eerste divisie. Landelijk nemen onder andere de volgende clubs deel: AZ, FC Groningen, FC Emmen, Go Ahead Eagles, Willem II, RKC, Heracles Almelo, PSV , FC Volendam en dus ook Helmond Sport.

Foto: Bibliotheek Helmond-Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen