15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- NeerkantEigenaar terrein drugslab Neerkant voorlopig vrij

Eigenaar terrein drugslab Neerkant voorlopig vrij

De 65-jarige man uit Neerkant waarbij in februari op zijn terrein een drugslab is ontdekt, is voorlopig vrijgelaten. Volgens het gerechtshof in Den Bosch blijkt dat de man zelf niet betrokken is geweest bij de productie in het lab.

De man mag hierdoor in vrijheid de rechtszaak afwachten die waarschijnlijk in juni plaatsvindt, meldt het ED.

Duizenden liters drugsafval
Op het terrein van een hoveniersbedrijf aan de Heitrak werd op 25 februari een drugslab aangetroffen. Bij de inval trof de politie duizenden liters drugsafval, verschillende gestolen auto’s en een automatisch vuurwapen aan. In een schuur stond een werkend een amfetaminelab.

Vier aanhoudingen
Bij de inval hield het arrestatieteam in de schuur drie mannen van 35, 42 en 47 jaar aan. Zij waren op dat moment aan het werk in het amfetaminelab. De mannen hadden geen vaste woon- of verblijfplaats. Later werd de eigenaar van het terrein in Neerkant opgepakt.

Terrein op slot
In maart besloot burgemeester Greet Buter het terrein aan de Heitrak voor vier maanden te sluiten. In die periode mogen het complete terrein en alle gebouwen niet worden betreden. Er wordt een uitzondering gemaakt voor de werkzaamheden die samenhangen met het saneren van de bodemverontreiniging en de sloop van illegale bebouwing op het stuk grond. De politie en gemeente controleren of de uitvoerders van de werkzaamheden zich aan de regels houden.

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen