26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- LiesselBoeren op snelweg bij Liessel krijgen mogelijk boete; ook voor dinsdag acties...

Boeren op snelweg bij Liessel krijgen mogelijk boete; ook voor dinsdag acties verwacht

Bij de protestactie op de A67 bij Liessel waar maandagmiddag ongeveer veertig boeren twee uur lang de snelweg blokkeerden, heeft de politie de gegevens genoteerd van alle personen die meededen aan de blokade. Mogelijk krijgen de actievoerende boeren nog een boete achteraf, deze kan oplopen tot honderden euro’s meldt Omroep Brabant. Bij protestacties op de A28 zijn vandaag al boetes uitgeschreven.

De boeren hielden de snelweg bij Liessel ongeveer twee uur bezet in de richting van Eindhoven naar Venlo waarna ze de tractoren uiteindelijk allemaal op één rijbaan zetten en via de eerstvolgende afrit weer van de A67 afreden.

Hooibalen
Bij de blokkade waren ook hooibalen geplaatst op het wegdek. De politie had nog enige moeite om die van de weg te krijgen. Eerst werd geprobeerd om deze met een aantal agenten weg te duwen en toen dat niet lukte, werd een politiebusje ingezet om het hooi in de berm te schuiven.

Natura-2000 gebieden
De reden dat de A67 juist op deze plek werd geblokkeerd is simpel, legt één van de actievoerders uit: “We staan hier vlakbij twee Natura-2000 gebieden waar de A67 hier midden doorheen loopt. Als er vermindering van stikstofuitstoot moet komen, dan moet die weg ook maar dicht.”

Sympathie
Automobilisten die door het protest in de file kwamen, baalden flink omdat ze uren moesten wachten. “Ik had eerst nog wel sympathie voor de boeren, maar het wordt wel een beetje minder zo. Dan moeten ze de regeringsgebouwen plat leggen en andere zaken, maar niet ons. Wij zijn ook onderweg en moeten werken en geld verdienen”, zegt één van de gestrande automobilisten. Een vrachtwagenchauffeur die ook vast staat, heeft er minder problemen mee: “Ik heb wel sympathie voor deze mensen, absoluut”, zegt hij tegen een verslaggever van RTL Nieuws. Dat hij niet verder kan, vindt hij jammer maar hij kan wel begrip opbrengen voor de actie.

Waarschijnlijk gaan boeren op dinsdag opnieuw actievoeren tegen de stikstofplannen van het kabinet. In welke vorm en waar is nog niet duidelijk.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen