26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneBronzen NK-medaille voor Deurnese turnster Maud Aldenzee

Bronzen NK-medaille voor Deurnese turnster Maud Aldenzee

Eerstejaars junior Maud Aldenzee (14) uit Deurne nam dit weekend namens Topturnen Zuid deel aan het Nederlands kampioenschap turnen in Ahoy Rotterdam en behaalde daar de bronzen medaille. Haar zusje Lise (9), ook turnend bij Topturnen Zuid, behaalde namens KDO Deurne op zaterdag een zilveren medaille op het NK acrogymnastiek.

Het kampioenschap waar Maud Aldenzee aan deelnam is onderdeel is van Dutch Gymnastics The Finals, het evenement waar voor meerdere disciplines van de KNGU gestreden wordt om de nationale titels. Het was voor het eerst sinds 2019 dat dit evenement weer doorgang kon vinden.

Uitvoeringsscore
Op zaterdag werd in de grote Ahoy Arena de meerkamp afgewerkt. Ondanks een achttiende plaats op balk vanwege twee vallen, behaalde ze een nette tiende plaats op brug, een zevende plaats op sprong en een tweede plaats op vloer. Wat bij de scores opviel was dat Maud bij de uitvoeringsscore, het belangrijkste onderdeel naast de moeilijkheidsscore, op vloer het hoogste cijfer turnde en ook op sprong en brug de top 3 behaalde.

Bronzen medaille
Op zondag vonden de toestelfinales plaats. De beste zes turnsters per toestel streden om de medailles, waarbij Maud op vloer maar ook op sprong als vijfde in de opgeschoonde ranking om de Nederlandse titel mocht strijden. Op sprong voerde ze een gehurkte en gehoekte Yurchenko uit, wat goed was voor een gedeelde vierde plaats. Op vloer bleken de verschillen minimaal. In haar sprongseries liet ze combinaties zien van een arabier-flikflak, in haar eerste serie gevolgd door dubbel salto en in de tweede met dubbel schroef.  Dit bleek uiteindelijk goed voor een bronzen medaille, slechts 0,100 van het goud.  Zo konden Maud en zusje Lise beide voorzien van eremetaal huiswaarts keren.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen