2.6 C
Deurne
maandag 5 december 2022
Home- DeurneBoom in Fabrieksstraat zorgt voor gevaarlijke situatie

Boom in Fabrieksstraat zorgt voor gevaarlijke situatie

De Fabrieksstraat is vanavond geruime tijd afgesloten geweest voor verkeer vanwege een gevaarlijke situatie die ontstond door een zieke boom. De top was gescheurd en er hingen zes grote takken los. Een voorbijganger merkte dit op en heeft de politie gealarmeerd. Zij schakelden de brandweer in, die een hoogwerker uit Helmond lieten komen om het probleem op te lossen.

Onveilig
Vanmiddag blijkt al een tak naar beneden te zijn gekomen. De eigenaar van het naastgelegen taekwondo centrum heeft toen de gemeente gebeld, maar zij ondernamen niet direct actie.
De oplettende voorbijganger hoorde de takken kraken bij iedere windvlaag en schatte de situatie in als onveilig. En daarin bleek hij gelijk te hebben want de brandweer is ruim anderhalf uur bezig geweest met zagen, de boom was helemaal gespleten.

Eerdere melding
Omstanders vertelden dat er al in een eerder stadium melding is gedaan bij de gemeente over de slechte conditie van de bomen. Er zou toen inspectie hebben plaatsgevonden waarna werd geconcludeerd dat de bomen geen direct gevaar opleverden.
De brandweer zorgt er voor dat er weer een veilige situatie ontstaat, maar het is aan de gemeente om de restanten op te ruimen en de ontstane situatie te beoordelen. Zij zullen dit morgen oppakken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen