4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- St. JozefparochieOpen dag bij Speeltuin De Speuldries en Scouting St. Jozef in Deurne

Open dag bij Speeltuin De Speuldries en Scouting St. Jozef in Deurne

De vrijwilligers van Speeltuin de Speuldries en de leden van Scouting St. Jozef houden zaterdag 24 augustus een gezamenlijke open dag. Iedereen kan van 13.00 tot 16.00 uur in de St. Jozef-parochie in Deurne kennis komen maken met wat deze twee organisaties te bieden hebben.

Je kunt onder meer lopen over een blote voetenpad, er wordt gebouwd met reusachtige Lego-blokken en in de Pallet-Town kun je meedoen met een lasergame. Ook wordt traditiegetrouw bij de Scouting het kampvuur aangestoken en zijn er hapjes en drankjes.

Speeltuin

In de speeltuin van De Speuldries kunnen kinderen tot en met 12 jaar verschillende speeltoestellen uitproberen. De speeltuin wordt regelmatig vernieuwd en aangepast zodat deze bij de tijd blijft en aansluit op de wensen van de kinderen. De Speuldries is geopend vanaf Pasen tot en met de herfstvakantie geopend en is gratis toegankelijk.

Hofke van Marijke

In 1955 schonk Dr. Hub van Doorne na een verhuizing zijn woonhuis en tuin aan de gemeenschap. Het woonhuis is nog steeds in gebruik als gemeenschapshuis Hofke van Marijke. De tuin, waarin al enkele speeltoestellen aanwezig waren, werd Speeltuin De Speuldries. De speeltuin wordt tot de dag van vandaag gerund door vrijwilligers, zowel voor het toezicht als voor het onderhoud van de speeltuin.

Het Kompas

Scouting St Jozef begon in 1955 als De Irene Groep, een groep van 24 gidsen in de voormalige gymzaal van de lagere school. In de loop van de jaren is Scouting St. Jozef uitgebreid en komen ze samen in de Blokhut Het Kompas dat een onderdeel van het Hofke van Marijke is.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen