12.3 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneBoom waait om door windvlaag en belandt op Kranenmortelweg

Boom waait om door windvlaag en belandt op Kranenmortelweg

De fikse bui die rond 18.00 uur over Deurne trok en gepaard ging met onweer en hevige windstoten, heeft er voor gezorgd dat een boom is omgewaaid en op de Kranenmortelweg belandde. Op de weg fietsten even daarvoor nog veel kinderen, die op weg waren naar voetbaltraining op sportpark De Kranenmortel.

Omwonenden zeggen dat al langer lang bekend is dat de boom er slecht aan toe was. Er is volgens hen meerdere keren bij de gemeente gevraagd om het kappen ervan. De brandweer heeft de boomresten snel kunnen verwijderen. Op verschillende plekken in Deurne waaiden door de korte maar stevige bui takken van bomen, zoals in de Felix Timmermansstraat waar een flinke tak uit een kastanjeboom viel.

Het KNMI had maandagmiddag voor vrijwel heel Nederland code geel afgegeven vanwege stevige regen- en onweersbuien. Ook dinsdagmiddag kan het onstuimig worden, maar dan blijven de onweersbuien en windstoten beperkt tot het noordwestelijk en het noordelijk kustgebied. In de regio Deurne blijft het dinsdag vrijwel droog en loopt de middagtemperatuur op tot ongeveer 19 graden.

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen