21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneBorstkankeronderzoek in augustus van start in Deurne

Borstkankeronderzoek in augustus van start in Deurne

Bevolkingsonderzoek Zuid start op maandag 12 augustus met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Deurne. Vrouwen uit Deurne die geboren zijn in de jaren 1944 tot en met 1969 en die wonen in het gebied met de postcodes 5751 t/m 5754 en 5756 t/m 5759, worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd.

Het borstonderzoek vindt plaats in een mobiel onderzoekscentrum dat van 12 augustus tot half november op het parkeerterrein achter Ziekenhuis Elkerliek staat, vlakbij het rouwcentrum en de Rabobank in Deurne.

Vroeg stadium

Door dit onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden, dit verhoogt de kans op genezing. Het onderzoek wordt gedaan onder vrouwen van 50 tot en met 75 jaar, omdat bij deze groep het risico op borstkanker het grootst is. Het onderzoek is gratis.

Meest voorkomende vorm

Ieder jaar wordt in Nederland bij ongeveer één op de acht vrouwen borstkanker vastgesteld. Daarmee is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Vroege ontdekking verhoogt de kans op genezing aanzienlijk en er is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

Opkomst

Tijdens de vorige ronde van het bevolkingsonderzoek was de opkomst in Deurne 84,74%. In totaal hebben er 4.582 vrouwen uit de doelgroep hebben deelgenomen aan het onderzoek. Hiervan zijn 120 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek.

Voor vragen over het bevolkingsonderzoek borstkanker kun je de informatielijn van Bevolkingsonderzoek Zuid bellen op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur via telefoonnummer 088 00 01 340. Of kijk op www.bevolkingsonderzoeknederland.nl

Foto: Bevolkingsonderzoek Zuid

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen