12.1 C
Deurne
maandag 5 juni 2023
Home- DeurneBouw van 10 huizen aan Heideven Deurne mag niet starten van Raad...

Bouw van 10 huizen aan Heideven Deurne mag niet starten van Raad van State

Al meer dan vier jaar is er juridisch getouwtrek over de bouw van tien woningen aan de Heideven in de wijk Rijtse Vennen in Deurne. De aannemer wil ondanks de lopende rechtszaak tegen de komst van de woningen, zo snel mogelijk starten met de werkzaamheden en heeft daar toestemming voor gevraagd bij de Raad van State, die woensdag 22 december het verzoek afwees.

De gemeente Deurne heeft in oktober 2017 een bouwvergunning verleend aan Bouwbedrijf BurgtBouw maar omdat omwonenden meteen daarna bezwaar hadden gemaakt en naar de rechter stapten, heeft de bouw van Heideven 10 tot en met 18a nog niet kunnen starten.

Spoedeisend
Daarom stapte de aannemer vorige week naar de Raad van State omdat er volgens het bedrijf een spoedeisend belang speelt. De uitvoering van het bouwplan loopt volgens BurgtBouw nu onaanvaardbare vertraging op en de financiële uitvoerbaarheid staat daardoor onder druk. De aannemer legt uit dat de bouwkosten zijn gebaseerd op inkoopprijzen van vier jaar geleden, maar dat deze prijzen de afgelopen jaren sterk zijn gestegen met alle financiële gevolgen van dien.

Geen noodsituatie
De voorzieningenrechter stelt dat een financieel belang meestal onvoldoende reden is om een voorlopige voorziening te treffen waarbij het bouwbedrijf nu toch aan de slag zou mogen. Dat zou alleen kunnen als de aannemer in een financiële noodsituatie terecht zou komen. De financiële belangen zijn volgens de rechter aanzienlijk maar er is geen sprake van een noodsituatie. Daarom moet BurgtBouw volgens de Raad van State wachten op de uitkomst van de nog lopende juridische procedure en kan er geen voorlopige voorziening worden getroffen waardoor het bouwbedrijf toch alvast aan het werk zou kunnen gaan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen