21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneBouw van 52 nieuwe woningen op plek van vouwkartonnagefabriek Gebroeders Nies

Bouw van 52 nieuwe woningen op plek van vouwkartonnagefabriek Gebroeders Nies

Er komen 52 nieuwe woningen op de plek van de voormalige vouwkartonnagefabriek van Gebroeders Nies aan de Laurens Costerstraat in Deurne. Peelstaete Vastgoed en Ontwikkeling BV heeft de oude fabriek en de aangrenzende braakliggende percelen van de gemeente Deurne gekocht om daar nieuwbouw te ontwikkelen. Hiermee wordt het Spoorzone-Middengebied voltooid en wordt de transformatie van fabriekshallen naar woningen afgerond.

Op de locatie worden in totaal 52 woningen gerealiseerd, in een combinatie van koop- en huurwoningen. Verwacht wordt dat er 15 appartementen komen voor de verhuur, 16 rijwoningen voor de verhuur, 9 rijwoningen voor de verkoop en 12 tweekappers voor de verkoop. De prijzen zijn nog niet bekend maar de start van de bouw is gepland in eind 2021 en de oplevering zal naar verwachting in de eerste helft van 2023 plaatsvinden

Vervallen bedrijfshallen
Wethouder Helm Verhees is enthousiast over deze ontwikkeling: “Het is een mooie locatie met goede voorzieningen in de buurt en het station voor de deur. Hiermee wordt het laatste deel van dit gebied voltooid. Waar eens vervallen bedrijfshallen stonden, is een fraaie woonbuurt ontstaan, die met deze ontwikkeling definitief vorm krijgt. Een goede toevoeging aan de Sint Jozefparochie, die ook zorgt voor meer verbinding met het centrum van Deurne. En we voegen nieuwe woningen toe aan het Deurnese woningaanbod, zowel koop als huur, waar beide veel vraag naar is.”

Appartementencomplex
Peelstaete is een samenwerkingsverband tussen Miba Bouwmanagement BV uit Asten en bouwbedrijf BurgtBouw BV uit Deurne dat naast het project aan de Laurens Costerstraat in Deurne ook een appartementencomplex zal realiseren op de plek waar nu Dienstencentrum Fransen zich bevindt. Op de hoek van de Toon Kortoomslaan en de Lage kerk moet een appartementengebouw komen met twee verdiepingen en in totaal 24 woningen. De bovenste woningen bevinden zich onder de schuine kap. De woningen krijgen via twee afzonderlijke portieken een ingang die bereikt kan worden via een trappenhuis. De woningen beschikken over een entree met toiletruimte, keuken, woon/eetkamer en slaapkamer met badruimte en hebben een oppervlak tussen de 40 en 50m2.

Meer informatie over deze bouwprojecten vind je op peelstaete.nl.

Foto: Peelstaete Vastgoed en Ontwikkeling

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen