8.5 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- DeurneWillibrord Gymnasium Deurne en Commanderij College Gemert-Laarbeek gaan samen verder

Willibrord Gymnasium Deurne en Commanderij College Gemert-Laarbeek gaan samen verder

Het Willibrord Gymnasium in Deurne en het Commanderij College in Gemert en Laarbeek gaan samen verder onder de naam Onderwijsstichting De Peel. Hiervoor zullen de twee middelbare scholen op 1 januari 2021 hun fusie afronden. Het gaat om een bestuurlijke samenwerking waarbij de scholen hun eigen namen en identiteit zullen blijven houden.

In mei van dit jaar kondigden het Willibrord Gymnasium en het Commanderij College aan te willen onderzoeken of er kon worden samengewerkt. De afgelopen maanden is er een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd en de uitkomst ervan was positief. Medezeggenschapsraden (MR) en de Raden van Toezicht van beide scholen stemden met de bevindingen in en ze geven aan uit te kijken naar een mooie gezamenlijke toekomst.

De leerlingen zullen niet veel merken van de fusie; de schoolnamen blijven hetzelfde en de scholen blijven ook hun eigen identiteit houden in onderwijsaanbod. De samenwerking tussen de twee middelbare scholen is puur een bestuurlijke fusie waarin het bedoeling is om elkaar te versterken door gebruik te maken van elkaars expertise op het gebied van onderwijs, personeel en financiën.

Foto: Wikipedia

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen