4.6 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- ZeilbergBrabanders van het Jaar Ans en Charles vieren ‘un verrekkes skon fisje’

Brabanders van het Jaar Ans en Charles vieren ‘un verrekkes skon fisje’

Op eerste kerstdag vorig jaar werden ze uitgeroepen tot winnaar bij de verkiezing van Brabander van het Jaar maar door de coronaregels hadden Ans van den Broek en Charles Engelen dat nog niet echt kunnen vieren. Dat werd zondagmiddag in café De Kroeg aan de Blasiusstraat in de Zeilberg helemaal goed gemaakt met zoals ze het zelf zeggen: ‘un verrekkes skon fisje’.

Rond 16.00 uur druppelden de eerste gasten binnen die Ans en Charles wilden feliciteren en een glimp wilden opvangen van de trofee die ze hadden gewonnen als Brabanders van het Jaar. “Wat was dat gisteren een gezellige boel zeg”, vertelt Ans. “We hebben verschillende klanten van Pompidom gezien, de Dorpsraad was er met vijf personen en we hebben nog even kunnen carnavallen toen Prins Stefan den Urste met zijn Prinses Bianca en hun gevolg langskwamen. De kinderen konden ondertussen heerlijk spelen, kleuren en tekenen.”

Pompidom
Ans en Charles waren afgelopen jaar één van de in totaal vijf genomineerden bij de verkiezing van Brabander van het Jaar 2021. Ze ontvingen de prijs als waardering voor het werk dat zij doen in hun winkel Pompidom SpeelGOED aan de Blasiusstraat. Daar bieden zij gratis speelgoed aan voor kinderen die het thuis niet zo breed hebben.

“Nu is voor ons het balletje rond, nou voelt het nog meer Brabander van het Jaar. Kan ook gewoon nie zonder un fisje hè, dan is het niet af”, vertelt Ans trots.

Foto: Pompidom SpeelGOED

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen