9.1 C
Deurne
donderdag 2 februari 2023
Home- DeurneBrand bij basisschool De Bron in Deurne door oververhitte chromebooks

Brand bij basisschool De Bron in Deurne door oververhitte chromebooks

De brandweer is maandagmiddag even na 14.30 uur uitgerukt voor een brand bij basisschool De Bron aan de Spaarne in Deurne. De leiding van de school meldt dat de chromebooks die in de kluis lagen, oververhit zijn geraakt en vlam hebben gevat. De brandweer had het vuur snel onder controle maar omdat er veel rookontwikkeling is, mag niemand het gebouw in.

Ook de politie was met enkele wagens bij de school aanwezig om kinderen en medewerkers die nog in het pand aanwezig waren zo snel mogelijk naar buiten te begeleiden. Iedereen is volgens de schoolleiding veilig naar buiten kunnen komen. De evacuatie verliep rustig, mede doordat de kinderen twee weken geleden nog een oefening hadden gekregen om ze voor te bereiden op dit soort noodsituaties. Omdat de kinderen snel naar buiten moesten, zijn de kinderen van groep 3 zelfs zonder schoenen naar huis moeten gaan.

Een team van de brandweer onderzoekt nog verder hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Hoeveel vuur-, water en rookschade in de onderbouw en aula van de basisschool is aangericht is nog niet bekend.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen