23.6 C
Deurne
zaterdag 2 juli 2022
Home- St. JozefparochieGrote zorgen bij bewoners St. Jozefparochie Deurne over schadelijke stoffen in grondwater

Grote zorgen bij bewoners St. Jozefparochie Deurne over schadelijke stoffen in grondwater

Bewoners van de St. Jozefparochie in Deurne maken zich ernstige zorgen over de werkzaamheden op het oude terrein van kartonfabriek Nies en de gevolgen hiervan voor het grondwater in de omgeving. 50Plus heeft daarover deze week raadsvragen gesteld.

Volgens Edmond van Ooijen van de partij zou uit informatie van verschillende bronnen blijken dat zich in het grondwater op en rondom het betreffende sloopterrein schadelijke stoffen bevinden. Deze zouden volgens 50Plus naar alle waarschijnlijkheid ook van negatieve invloed kunnen zijn op het grondwater van de meest nabij gelegen panden aan bijvoorbeeld de Steenovenweg, de Fabrieksstraat, de Laurens Costerstraat en de Jan van Goijenstraat.

Woningbouw
50Plus geeft aan het een vreemde zaak te vinden dat in bestemmingsplan De Vlaas vanwege vervuilde grond géén woningen gebouwd mochten worden en in de Spoorzone ondanks een volgens de partij zelfde evidente grondvervuiling wél woningbouw kan plaatsvinden.

Zonnepanelen
“Bekend is dat in het plan De Vlaas, behoudens enkele percelen nabij de bocht in de Leembaan, geen woningen gebouwd mochten worden vanwege ernstig vervuilde grond. Vandaar werden, om de desbetreffende grondoppervlakte toch te benutten, aldaar zonnepanelen geplaatst”, zegt de fractie van 50Plus.

De partij heeft het college om opheldering gevraagd en wil vooral weten in hoeverre omwonenden van de Spoorzone zich zorgen moeten maken over vervuild grondwater op het sloopterrein.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen