17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneVeel schade na brand in bijgebouw met rieten dak aan Dubloen in...

Veel schade na brand in bijgebouw met rieten dak aan Dubloen in Deurne

De brandweer is zaterdagavond iets voor middernacht uitgerukt in verband met een melding van een brand aan de Zandbosweg in Deurne. Het bleek uiteindelijk om een bijgebouw te gaan van een woning iets verderop aan de Dubloen in Deurne. De brand was snel onder controle, maar de brandweer heeft nog lange tijd moeten nablussen. Rond 02.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Omdat het pand een rieten dak heeft, werd door de brandweer hoogste prioriteit gegeven aan de melding. Het zou gaan om een gebouw met daarin een overdekt zwembad.

‘Rietdek-team’
De brandweer meldt dat er twee blusvoertuigen en een hoogwerker zijn ingezet om brandoverslag naar andere bouwwerken te voorkomen. Ook is een watercontainer ter plaatse gekomen om bluswater aan te leveren.

Om een eventuele branduitbreiding uit te sluiten, werd een ‘rietdek-team’ uit Elst ingeschakeld. Zij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van branden in een rieten dak. Het team heeft met speciaal gereedschap het riet van het dak verwijderd om zo bij de brand te komen en deze te controleren en uiteindelijk te blussen.

Wat de oorzaak is van de brand, is nog niet bekend. Er is niemand gewond geraakt. Het gebouw heeft wel flinke schade opgelopen.

Foto’s: Harrie Grijseels/Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen